Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

FETÖ üyeleri Yunanistan´a kaçarken yakalandılar

FETÖ üyeleri Yunanistan´a kaçarken yakalandılar

Balıkesir İli Ayvalık ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla Yunanistan´ın Midilli Adası´na kaçmak isteyen FETÖ/PDY şüphelisi 17 kişi, yanlarındaki 6 çocuk ile birlikte yakalandı.

Balıkesir İli Ayvalık ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla Yunanistan´ın Midilli Adası´na kaçmak isteyen FETÖ/PDY şüphelisi 17 kişi, yanlarındaki 6 çocuk ile birlikte yakalandı.
Balıkesir´de, FETÖ şüphelisi 23 kişi, yasa dışı yollardan Yunanistan´a gitmek isterken Çıplak Ada açıklarında yakalandı.
Yunanistan´a kaçmaya çalışan 23 Türk vatandaşının, emniyet, Milli Eğitim, TSK, Sağlık gibi farklı kurumlardan ihraç edilen ve aranma kaydı bulunan FETÖ üyeleri olduğu belirlendi.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen şüphelilerin, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski polisler F.M.D., S.K., Ö.F.T., A.S.T., M.C., aranma kaydı bulunan ihraç Asteğmen H.D., ihraç edilen üsteğmen Ö.Ö., ihraç edilen öğretmenler A.K., Ş.D., H.B., M.D. (aktif öğretmen), ihraç edilen doktor F.B., ihraç edilen sağlık memuru S.G., ihraç edilen katip R.Ö., aranma kaydı bulunan mühendis A.D., ihraç edilen memur A.Ö. ve L.D. ile 6 çocuk oldukları kaydedildi. 
Polis ekipleri, FETÖ/PDY üyelerini yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçırmaya çalışan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçundan 1 Haziran Cumartesi günü haklarında adli işlem yapılmış 10, farklı illerden aranma kaydı olan 5 ve haklarında adli işlem bulunmayan 2 olmak üzere 17 şüpheli ve 6 çocuktan oluşan toplam 23 kişilik grup (1 akademisyen, 4 öğretmen, 1 ev hanımı, 2 ihraç memur, 1 ihraç katip, 1 ihraç doktor, 5 ihraç polis, 1 ihraç üsteğmen, 1 Mühendis) yasadışı yollarla Ayvalık´tan tekne ile Yunanistan´ın Midilli Adası´na Türk karasularından çıkmak üzere iken Çıplak Ada açıklarında saat: 05.00 sıralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerince yakalandılar. Teknenin ismi, şase numarası ve diğer kayıtlarının silinmiş olması nedeni ile tekne sahibi henüz tespit edilememiş olup araştırmalar devam ediyor. 
Aranma kaydı olan 5 şüphelinin 2 Haziran 2019 günü, haklarında daha önce adli işlem yapılmış olan 10 şüphelinin ilgili mahkemeler ile Segbis üzerinden ifadesi alınmak üzere 3 Haziran 2019 günü Adli Mercilere sevk edilmesi planlanırken, haklarında adli işlem bulunmayan 2 şüpheliye ise FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü´ne üye olmak ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya teşebbüs suçlarından işlem uygulanacak. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği görevlileri araştırmalarına devam ettiği bildirilirken, gelişmelerden ayrıca bilgi sunulacağı açıklandı.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı