Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Fırınlar denetimden geçti

Fırınlar denetimden geçti

Edremit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilçede ki fırınlara yönelik denetimler artırıldı.

Edremit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilçede ki fırınlara yönelik denetimler artırıldı. Altınoluk Mahallesi´nde ki ekmek ve unlu mamuller üretimi yapan işyerleri denetlendi.
Ekmek üretimi yapan fırınlar başta olmak üzere, pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik işletmelerde incelemelerde bulunan ekipler, işyerlerinin genel düzeni, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları, ekmek ve pidelerin gramajlarına uygun olup olmadığı gibi kriterlerde kontroller yapıldı. Yapılan denetimlerde birçok fırınının üretim kurallarına uyduğu belirlenirken kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere, tutanak tutup, eksiklerini gidermeleri için uyarıda bulunuldu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, halkın en önemli tüketim maddelerinden olan ekmeğin sağlıklı bir şekilde sofralara ulaşabilmesi için belediye olarak fırınların düzenli olarak denetlendiğini belirterek, Ramazan ayı boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerin devam edeceğini söyledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu