Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Fırtına ve yağış, Erdek´i vurdu

Fırtına ve yağış, Erdek´i vurdu

Erdek´te, 18 Haziran 2015 Perşembe günü, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çıkıp yaklaşık bir saat süren fırtına ve şiddetli yağmur, ilçede hasara yol açtı.

Erdek´te, 18 Haziran 2015 Perşembe günü, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çıkıp yaklaşık bir saat süren fırtına ve şiddetli yağmur, ilçede hasara yol açtı. Çuğra ve Kurbağalıdere mevkilerindeki mil nedeniyle rögarlar tıkanırken, taşmalar meydana geldi. Çuğra mevkiinde, Ayhan Güler´e ait ?Ay Işığı Kafe Bar? ile sahildeki bir kokoreççi hasar gördü. Kent içindeki birçok ağacın dalları kırıldı. Bazı işyerlerini sular bastı. Sahilde bulunan sandal ve motorlardan yalnız birinin pervanesine halat dolanmasının dışında önemli bir olumsuzluk yaşanmadı. Balıkçılar, Erdek sahilindeki sandal ve motorlar için en büyük tehlikenin, sabaha karşı yaşanan poyraz fırtınası değil, lodos olduğunu belirttiler. Bu arada Çuğra mevkiinde de elektrikler kesildi.
TEMAD´IN YAN ÇATISI YOLA UÇTU
Şiddetli fırtına nedeniyle Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi´nin, saçtan yapılı yan çatısı yola uçtu. Bu arada, TEMAD üyesi Basri Şen´in kayınbiraderi, İstanbul´da yaşayan Mehmet Kadri Yüksel´in özel otomobili, çatının altında kalarak hasar gördü.

Erdek Belediyesi ekipleri, fırtına ve şiddetli yağışın neden olduğu olumsuzlukları gidermek amacıyla çalışmalarda bulundular. Belediye araçları, cadde ve sokaklarda kırılan ağaç dallarını ve çevreye yayılan çamurları topladılar.

BALLIPINAR SOĞANINA DARBE
Fırtına ve şiddetli yağışın, Erdek´e bağlı Ballıpınar kırsal mahallesindeki mor soğana(balık soğanı) da zarar verdiği öğrenildi. 15 gün içinde hasadı yapılacak olan soğanın zarara uğraması üreticileri üzdü.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli