Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Fıstık çamı fidanları köylülere zimmetlendi

Fıstık çamı fidanları köylülere zimmetlendi

Manyas´ın üç kırsal orman mahallesinde ki vatandaşlara Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidanlar zimmetlendi.

2014-2015 yıllarında Manyas´ın kırsal Çamlı, Peynirkuyusu ve Süleymanlı mahallelerine Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü ve Manyas Orman İşletme Şefliği tarafından 210 dekar alana dikilen 19.500 fıstık çamı mahalle de yaşayan orman köylüsüne zimmetlendi.
Manyas Orman İşletme Şefi Eren Cesur, üç orman köyünde dikili olan toplam 19.500 fıstık çamı fidanın bu köylerde yaşayan ve talip olan 67 üreticiye zimmetlendiğini söyledi.
Cesur, 49 yıllığına orman köylüsüne zimmetlenen fıstık çamlarının vatandaşlar tarafından tüm bakımlarının yapılacağını ve hasat edilecek çam fıstıklarının satış ve elde ettiği gelirin de bakımını üstlenen vatandaşların cebine gireceğini açıkladı.
Cesur, fidanları talip olup kendilerine zimmetlenen vatandaşlara Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gönderilen sertifikaları teslim ettiklerini, dikilen fıstık çamlarının bakım ve korumasının artık vatandaşlar da olduğunu, fidanlardan kuruyan olursa fidanın Manyas Orman İşletme Şefliğinden temin edilerek zimmetlenen vatandaş tarafından yerine dikileceğini bildirdi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli