Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Fiyattan memnun değiller

Fiyattan memnun değiller

Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel sarık: ?Çiğ süte verilen zam yeterli değil?

Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Sarık, ?Ulusal Süt Konseyi? tarafından, süt üreticilerine litre başına verilen 2.80 TL´lik zammı yeterli bulmadıklarını açıkladı.
Söz konusu zammın 2021 Ocak-Nisan arasındaki dönemi kapsadığını belirten Sarık, şunları söyledi:
?Gönen´de koyun, keçi ve biraz da manda sütü olmak üzere günde 185 ton üretim yapılıyor. 2018 yılında birlik yönetiminde göreve başladığımızda yaklaşık 3 bin süt üreticisi vardı. Şimdi bu sayı bin 500-bin 600 dolaylarına indi. Çünkü emeğinin karşılığını alamayan süt üreticisi sektörden çekiliyor. Süt üretiminde, yem fiyatları çok arttı. Ekim ayında büyük zamlar geldi. Çiğ süt/yem paritesi dikkate alınmayınca süt üreticisi mağdur oluyor. Eğer, çiğ süt için belirlenen 2.80 TL´lik fiyat nisan ayına kadar sürerse birçok süt üreticisi hayvanlarını kesmek zorunda kalabilir. Üreticinin mağdur olmaması için çiğ süt fiyatına verilen fiyat bizce en az 3.3 TL olmalıydı. Süte 13 ay sonra verilen 50 kuruşluk zam çok yetersizdir.?
Sarık, süt üreticilerine verilen fiyatın, 3 ayda, 6 ayda bir mutlaka güncellenmesi, üreticilerle 6 aylık sözleşmeler yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Fiyattan memnun değiller
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli