Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Fotoğraf sanatçısı Yıldız: ?Fotoğraf, sevgi, dostluk ve insanlarla iletişim kurmaktır?

Fotoğraf sanatçısı Yıldız: ?Fotoğraf, sevgi, dostluk ve insanlarla iletişim kurmaktır?

19 Ağustos ?Dünya Fotoğrafçılar Günü? olarak kutlanıyor.

19 Ağustos ?Dünya Fotoğrafçılar Günü? olarak kutlanıyor.
Günün anısına Erdek´te yaşayan fotoğraf sanatçısı İbrahim Yıldız ile fotoğraf sanatı üzerine söyleşi yaptık.
Emekli öğretmen olup, 2011 yılından beri sanatsal fotoğraf çekerek, yalnız Güney Marmara´da ve ülkemizde değil, sosyal medya aracılığıyla tüm dünyada beğeni toplayan Yıldız, ?Fotoğraf, sevgi, dostluk ve insanlarla iletişim kurmaktır? dedi.
Doğa fotoğraflarına özel bir ilgi duyduğuna dikkati çeken Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:
?Yaşadığım Erdek, fotoğraf sanatı için çok önemli özellikler ve güzellikleri bağrında barındırıyor. Burada fotoğraf sanatı için her şey var. Eşsiz günbatımı, müthiş bir coğrafya, başta Kyzikos olmak üzere zengin bir tarih. Fotoğrafla uğraşmanın insana verdiği büyük zevkin yanı sıra hareket ve sporu da kapsıyor. İnsana sağlık da veriyor. Çünkü fotoğraf çekmek için yürüyorsunuz, çeşitli hareketlerle en uygun açıyı yakalamaya çalışıyorsunuz. Herkese fotoğraf sanatıyla uğraşmayı öneririm.?
Yıldız, fotoğrafın pahalı bir sanat olarak düşünülmemesi gerektiğine işaret ederek, ?Tabii ki sanatsal fotoğraf çekerken kaliteli makinelerin bir avantajı olabilir. Nitekim ben de kaliteli makineler kullanıyorum. Ancak unutulmamak gerekir ki iyi bir fotoğrafı makine çekmez, insan çeker. İyi fotoğrafı yakalamak için görmek, açıyı bulmak, ışık gibi birçok faktör gerekir. Tabii iyi fotoğraf çekmek isteyenler de bu konuda mutlaka bir eğitim almalıdır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false