Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Futbolcuların malzemelerinin tümü ona emanet

Futbolcuların malzemelerinin tümü ona emanet

Yaklaşık 35 yıldır spor kulüplerinde malzemeci olarak çalışan Ali Gülcan, 20 aydır Erdeksporda görev yapıyor. Futbolcular maça ve antremanlara çıktığında tüm değerli eşyalarını ona emanet ediyor.

Yaklaşık 35 yıldır spor kulüplerinde malzemeci olarak çalışan Ali Gülcan, 20 aydır Erdekspor`da görev yapıyor. Futbolcular maça ve antremanlara çıktığında tüm değerli eşyalarını ona emanet ediyor.
Futbol takımında elde edilen başarıların perde arkasında malzemeci de vardır. Erdekspor`un 20 aydır malzemecisi olarak görev yapan Ali Gülcan (69) görev yaptığı takımların birçok başarısına tanıklık etti.
Futbol sezonunun devam ettiği aylarda, tüm mesaisini kulüp tesislerinde geçiren Gülcan, bu işi yapmaktan çok keyif aldığını söylüyor.
Bu haftaki konuğumuz, 2010-2011 sezonunda büyük başarılar hedefleyen Kırmızı Beyazlı ekibin emektar malzemecisi Ali Gülcan.
İlk olarak 1973-974 sezonunda Erdekspor`da göreve başlayan malzemeci Gülcan, 30 yıldır kesintisiz olarak Erdekspor`da malzemecilik yaptı. İş başı yaptığında takımın, amatör kümeden sonra, 1984-985 ve 986`lı yıllarda 3. lige yükseldiği maçları da hatırladığını söyleyen Gülcan: "Ben, 1966 yılında Erdek Belediyesi`ne işçi olarak girdim. 1973 yılında Erdekspor`da malzemecilik yapmaya başladım. Hem belediye de çalışıyor hem de malzemecilik yaparak ilçe futboluna bir nebze olsun katkı vermek istiyordum. 2003 yılına kadar Erdekspor`da çalıştıktan sonra, 2004 yılında kurulan Erdek Belediyespor`a geçtim. 5, 6 yıl kadar belediyespor`da görev yaparken burada çok güzel günler geçirdim. 2009 yılında Erdek Belediyespor ligden çekilince, çok sevdiğim mesleğime bu kez yine Erdekspor`da yapmaya başladım. Bu yılla birlikte tam 37 yıldır kesintisiz yaptığım malzemecilik görevim süresinde edindiğim bilgilere göre, futbolcular maçta ve idmanda kendilerini rahat hissetmek ister. Bu yüzden sürekli olarak temiz kıyafetler giymeliler. İdman ve maçlarda en iyi performansı sergilemeleri için elimden geleni yapıyorum. Onlarda sahada elde ettikleri başarıyla beni mutlu ediyor" dedi.
Bu sene Erdek ve yakın çevre gençlerinden oluşan iyi bir ekip kurulduğunu belirten Gülcan: "2010/2011 sezonunda ilk devreyi birinci tamamladık. İkinci yarı da bu başarılarımızın devam edeceğine inanıyorum. İnanıyorum ki Erdekspor hak ettiği süper amatör kümeye bu sene çıkacaktır. Futbolcuların hepsini evladım gibi görü-yorum. Çünkü aileleri çocuklarını bizlere emanet ediyor. Ana babaları evlerinde çocuklarıyla nasıl ilgileniyorsa ben de burada futbolcularla aynı şekilde ilgileniyorum. Maçtan önce soyunma odasına giderek kadrodaki tüm futbolcuların kıyafetlerini düzenliyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false