Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gazeteci Ahmet Çakır:

Gazeteci Ahmet Çakır:

?Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyanın umurunda değil.?

?29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali? programı içinde yer alan spor konulu panelde konuşan Gazeteci-Yazar Ahmet Çakır, ?Türkiye´de maçlarda duyduğum en saçma slogan, ?Vur, kır, parçala, bu maçı kazan´dır? dedi.
Maçların vurarak, kırarak, parçalanarak kazanılamayacağına, başarının tam tersine bilinçli ve plânlı şekilde geleceğine dikkati çeken Çakır, şunları söyledi:
?Yıllardır bizi kandırıyorlar. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin dünyada önemli olduğunu söylüyorlar. İnanın, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi kimsenin umurunda değil. Umurunda olsa, 3 milyon Türk´ün yaşadığı Avrupa´da, televizyonlar verir. Bırakın Avrupa´yı, Azerbaycan televizyonu bile yayınlamıyor.?
Dünya spor uygarlığının çok uzağında olduğumuza işaret eden Çakır, Türkiye´nin sporda toplu bir seferberliğe ihtiyacı bulunduğunun altını çizerken, şöyle konuştu:
?Toplumumuzda spor yapma ve spora bakış açısı çok sakat. Spor yapan vatandaşlarımızın sayısı çok az. Devlet, ölmüş vatandaşlarımız da dahil olmak üzere spor yapanların sayısını 4-5 milyon gibi göstermeye çalışıyor. 80 milyon nüfusa sahip bulunan Almanya´da, lisanslı sporcu sayısı 24 milyon.?
Çakır, başta atletizm olmak üzere tenis, jimnastik ve yüzmenin tüm dünyada çok izlendiğini belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gazeteci Ahmet Çakır
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli