Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gazeteci Balıkçı, Erdek Anadolu Lisesi´ndeydi

Gazeteci Balıkçı, Erdek Anadolu Lisesi´ndeydi

BENGİ projesi kapsamında öğrencilere gazeteciliği anlattı

Erdek Anadolu Lisesi, meslek tanıtımı ve kariyer günleri kapsamında gazeteci-yazar Önder Balıkçı´yı konuk etti.
Balıkesir Valiliği´nin üç yıldan beri sürdürdüğü Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte gazeteci Balıkçı, 12-A sınıfı öğrencilerine gazetecilik mesleği hakkında bilgiler verip, deneyimlerini aktardı. Balıkçı, öğrencilere, meslek seçiminde öncelikle hayallerinin peşinde koşmalarını, bu uğurda mücadele vermelerini isterken, şöyle konuştu:

?1972 yılından beri gazetecilikten hiç kopmadım. Gazetecilik, yazmak benim en büyük tutkum oldu. Bunca yıldır yazmaktan hiç yorulmadım. Çünkü ben, yazarken dinleniyorum. Gazetecilikte saat kavramı yoktur. Gazetecilik, 24 saatlik bir süreci kapsar. Çünkü olayın ne zaman, hangi saatte gerçekleşeceği belli olmaz. Çoğu kez, aldığınız bir telefonla haberin peşinde koşmak zorunda kalırsınız. Ancak gazetecilik, tüm zorluklarına karşın hakkıyla ve sorumluluk duygusu içinde yapıldığında çok zevkli ve heyecan dolu bir kamu mesleğidir.?
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan gazeteci-yazar Önder Balıkçı, 12-A sınıfına ve okul müdürü İdris İsmet Yılmaz´a, kaleme aldığı ?Gazetecilik Sevdam? ve ?Gizemli Cennetsin Erdek? kitaplarını armağan etti.
2005 yılında açılan Erdek Anadolu Lisesi´nde 221 öğrenci bulunurken, 18 öğretmen eğitim-öğretim veriyor.
Anadolu Lisesi, yeni binasının yapım çalışmaları sürdüğünden hâlen, İstiklal İlkokulu´nun yanındaki binada geçici olarak eğitim-öğretimini sürdürüyor. Yeni binanın temmuz ayında tamamlanması bekleniyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı