Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gazeteci-Yazar Altan Öymen:

Gazeteci-Yazar Altan Öymen:

?Gazeteciliğin bu kadar itilip kakıldığı bir dönem yaşamadım?

Gazeteci-Yazar Altan Öymen, gazeteciliğin sıkıntılı ama iyi çok iyi yanları bulunan bir meslek olduğuna dikkat çekti. Öymen, İstanbul´da, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)-Konrad Adenauer Stiftung(KAS) tarafından TGC il temsilcileri için düzenlenen 39. Medya Eğitim Semineri´nde, ?Geçmişi bilmek, geleceği anlamak? konulu konuşmasında, 12 Aralık 1950´de, Ankara Ulus Gazetesi´nde stajyer muhabir olarak başladığı meslekte 65 yılı geride bıraktığını vurgularken, şu değerlendirmelerde bulundu:
?Eski yıllarda gazeteciler, siyasetçiler ve toplumun gözünde saygın kişiler olarak kabul edilirdi. O dönemlerde de gazeteciler, cezaevlerine gönderilirdi ama bugünkü gibi doğrudan tutuklanmazlardı. Yani, gazetecilere tutuklama değil, cezayı çekme uygulanırdı. Tutuklanan gazeteciler, bugünkü gibi evlerinden, sabahın köründe alınmazlar, hücrelere ve tecrit odalarına kapatılmazlar, o yılların ünlü oteli Hilton´dan esinlenerek, dışarıdaki kişilerin ?Hilton´ olarak andıkları bölümlere konulurlardı. Türk medyasına, 1980 askeri darbesi döneminde bile bu kadar baskı yoktu. 65 yıllık meslek yaşamımda, gazeteciliğin, bugünkü kadar itilip kakıldığını, sindirilmek istendiğini görmedim. Bu ortam, nasıl mı değişir? Bu siyasal iktidar gitmeden, gazeteciler için bu olumsuz ortam ve koşulların değişeceğini sanmıyorum.?
ÖYMEN İÇİN PASTA
İstanbul´daki seminerin yapıldığı 12 Aralık´ta, Ankara Ulus Gazetesi´nde stajyer muhabir olarak göreve başlamasının yıldönümü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Öymen´e jest yaptı. Seminerin gerçekleştirildiği İstanbul Taksim´deki Nippon Otel´de hazırlatılan pastayı Öymen, kendi elleriyle keserek, meslektaşlarına ikram etti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gazeteci Yazar Altan Öymen
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu