Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu:

Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu:

?Gerçek gazetecilere çile çektirilip bedel ödetiliyor?

Bandırma damadı, gazeteci-yazar Mustafa Mutlu, ?Bugün ülkemizde gazetecilik kalmadı? dedi.
Meslek ilkeleri ve ahlakına bağlı eski Türk basınının tarihe karıştığına dikkat çeken Mutlu, şu değerlendirmede bulundu:
?Bugün, gerçek gazetecilik yapmak isteyen ve çok az sayıda kalan gazeteciler, durmadan bedel ödüyorlar. Sadece yazı yazarak düşüncelerini açıkladıkları halde çile çektiriliyorlar. Yazdıkları her yazı, kendilerine çile olarak geri dönüyor. Haklarında yüzlerce dava açılıyor ve mahkemelere gidip gelmekten başları dönüyor. Yazı yazmaya zaman bulamayacak duruma getiriliyorlar. Böylece yargısal tacize uğruyorlar. Oysa gazetecinin öncelikli görevi eleştirmektir. Gazeteci, iyi işleri yazmaz ve desteklemez. Onun görevi, kötü gidenleri yazmak ve düzeltilmesini istemektir.?
Bugün, Türk halkının, yaygın medyadan umudunu kestiğine dikkat çeken Mutlu, şunları söyledi:
?Halkımız, artık yaygın medyadan umudunu kesti. Bu nedenle doğruları ve gerçekleri öğrenme adına internet üzerinden yayın yapan ve satın alınamayan bazı kanallara yönelerek, kendi medyasını yaratıyor. Bu durum, gerçeklerin öğrenilmesi açısından umut verici gözükse de, bazı haberlerin sansasyona açık olması tehlikesini de beraberinde getiriyor. Çünkü, bazı haberler, gerçek bir yayın organının yerine getirmesi gereken araştırmalar yapılmadan veriliyor.?
Gazetecilik mesleğinin, gazetecilikten gelen patronların ellerinde yeniden ayağa kalkarak kurumsal bir yapıya kavuşacağı konusunda umudunu hep koruduğunu vurgulayan gazeteci-yazar Mustafa Mutlu, yazdığı son romanının hazırlıklarını tamamladığını, kitabının önümüzdeki dönemde okurlarla buluşacağını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Gazeteci Yazar Mustafa Mutlu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli