Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan´dan unutulmaz konferans

Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan´dan unutulmaz konferans

Sındırgı Halk Eğitim Salonu´nda uzun bir süre sonra ilk defa konferans gerçekleştirildi.

Sındırgı Halk Eğitim Salonu´nda uzun bir süre sonra ilk defa konferans gerçekleştirildi.
Gazeteci ? Yazar Yusuf Kaplan, Sındırgı Belediyesi öncülüğünde, İmam Hatip Okulları Platformu, Sındırgı İmam Hatip Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-sen ve Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen konferansta Medeniyet Tasavvuru´nu anlattı.
Konferansta Türkiye´nin içinde bulunduğu süreç ve geçiş aşamasında neler yapılmasını gerektiğini anlatan Kaplan, batı ülkelerinin Türkiye´deki gelişme ve büyümeden rahatsız olduklarını vurguladı.
Bu süreçte ailelere ve gençlere büyük iş düştüğünü söyleyen Kaplan, ?Eğitim sistemi bu 5 ilkeyi vermiyorsa o toplumun mezarını kazıyor demektir. Ahlak, ideal, ruh, tevazu ve özgüven. Gençliği ihmal ederseniz geleceği imha edersiniz. Hakikat hak edene lütfedilir. Hakikati hak etmek için bedeli ödemek ve çilesini çekmek gerekir. İslam bizim tek vazgeçilmezimiz olduğu zaman, biz hakikati hak ettiğimizi söyleyebiliriz. Peygamberler, medeniyet tohumu ekerler. Bizim yeniden medeniyet sürecini hayata geçirmemiz için, Mekke ve Medine süreçlerini inşa etmemiz lazım. Her şeyimizi kaybettik ama bir şeyimizi kaybetmedik. Kendimize olan güvenimizi, inancımızı, imanımızı kaybetmedik. Her şeyimizi kaybetmemize rağmen İslam´dan asla şüphe etmedik. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Burada siz annelere babalara büyük işler düşüyor. Biz bunun bilincinde olur da İslamiyeti düzgün aşılar, ahlaklı bir nesil yetiştirirsek bu memleketin önüne geçen olmaz. İslamiyet´i kirletmemeli, kişilerle uğraşıp kendimizi değil, fikirlerle uğraşıp hakikati ön plana çıkarmalıyız. Biz adam gibi Müslümanlaşalım. Müslümanlığın hakkını verelim, haysiyetini, izzetini, şerefini, şahsımızda, hayatımızda arkaya geçirelim, Müslüman olma coşkusunu iliklerimize kadar yaşayalım, bizim önümüzde kimse duramaz.? Diye konuştu.
Program sonunda Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Yusuf Kaplan´a Yağcıbedir halısı hediye etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli