Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gazeteci yetiştirecek okulun yöneticileri BİK´i ziyaret etti

Gazeteci yetiştirecek okulun yöneticileri BİK´i ziyaret etti

Balıkesir´de ilk defa ?Gazetecilik? alanı ile ilgili eğitim-öğretim verilecek.

Balıkesir´de ilk defa ?Gazetecilik? alanı ile ilgili eğitim-öğretim verilecek. Balıkesir´de önümüzdeki yıl ?Gazetecilik Alanı´nda eğitim-öğretim verecek olan Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Müdürlüğü´nü ziyaret etti.
Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 öğretim yılında ?Gazetecilik Alanı-Yazılı Basın Muhabirliği Dalı? alanında eğitim verecek. Okul Müdürü Vahit Özden, Müdür Yardımcısı Deniz Eriş ile birlikte Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Şube Müdürlüğü´nü ziyaret ederek Müdür Tahsin Şahin ile görüş alışverişinde bulundu.
Okul Müdürü Vahit Özden, Türkiye´de 30 ilde bulunan bölümün Balıkesir´de bir ilk olacağını belirterek, basın sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personel sorununa katkı sunacaklarını söyledi.
Bölüm için 24 öğrencilik kontenjan bulunduğunu ifade eden Özden, ?9. Sınıflarda okuyanların e-okul üzerinden, 8. Sınıfta okuyanlar ise 2017 TEOG puanları ile okulumuzun bu bölümünü tercih edebileceklerdir? diye konuştu.
Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin´de, Balıkesir´in basın açısından son derece zengin olduğunu belirterek, ?İlimizde gazetecilik alanında öğrenci yetiştiren bir okulun olması önemli. Öğrencilerimiz burada basın organlarında sahada gazeteciliği uygulamalı olarak öğrenme ve uygulama imkanı bulacaklardır.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli