Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gazeteci Tümer Argın: Şişirilmiş gazeteler, okurlara en büyük hakarettir

Gazeteci Tümer Argın: Şişirilmiş gazeteler, okurlara en büyük hakarettir

Kocaelinde düzenlenen 65. Yerel Basın Eğitim Seminerinde, Yayın plânlaması ve görsellik konusunda düşüncelerini açıklayan gazeteci Tümer Argın, Şişirilmiş sayfalarla gazete yayınlamak, okuyuculara en büyük hakarettir dedi.

Kocaeli`nde düzenlenen "65. Yerel Basın Eğitim Semineri"nde, "Yayın plânlaması ve görsellik" konusunda düşüncelerini açıklayan gazeteci Tümer Argın, "Şişirilmiş sayfalarla gazete yayınlamak, okuyuculara en büyük hakarettir" dedi. Gazetecilikte görselliğin amaç değil, araç olarak kullanılması gerektiğinin altını çizen Argın, yerel gazete yöneticilerine şöyle seslendi:
"Gazetelerin sayfalarını, bir süper marketin reyonları gibi düşünmek gerekir. Bu reyonların yerleri nasıl ki hiç değişmez ve arayan müşteri, istediği ürünü rahatça bulursa, gazetelerin sayfaları da bundan farklı değildir. Gazete sayfalarında bilhassa yazarların yer aldığı sayfalara dikkat etmelisiniz. Eğer, sayfalarda köşe yazılarının yerlerini sık sık değiştirirseniz, yazarlarınızın okunma oranlarını düşürürsünüz. Haberlerinizdeki fotoğrafların altına mutlaka bilgilendirici yazıyı koymalısınız. Bu fotoğraf, Atatürk`ün fotoğrafı bile olsa altına mutlaka `ATATÜRK` diye yazmalısınız. Haberde fotoğraf sadece görsel bir malzeme değil, haberin en önemli unsurudur. Çünkü olaya tanıklık edip, olayı belgeler. Haberin inandırıcılığını sağlar."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli