Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Gazeteciler iftar sofrasında buluştu

Gazeteciler iftar sofrasında buluştu

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeklerine devam edildi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeklerine devam edildi.
Türkiye´de ilk turizm hareketinin başladığı yer olan Erdek´te gerçekleştirilen iftar yemeğinde, eşleriyle birlikte katılan Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas, Susurluk ilçelerindeki gazeteciler dayanışma örneği sergiledi.
İftara, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Valiliği Basın ve Halkla İlşkiler Müdürü Metehan Gedik de katıldı.
BAŞKA VATANIMIZ YOK!
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, iftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yaparak güncel olaylara değindi.
Hakkari´nin Çukurca´de şehit düşen Balıkesirli Uzman Çavuş Erbil Arslan´ın acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek ailesine başsağlığı dileyen Demir, zor sürecin birlikte hareket edilmesiyle aşılabileceğine değindi.
Demir, şöyle konuştu: ?Bu süreçte ayrışmaktan kaçınılması. Sağcısının da solcusunun da önceliği vatan olmalı. Unutmayalım ki başka Türkiye yok. Allah korusun sonumuz Suriye gibi olsa bize kucak açacak başka ülke de yok. Bu topraklarda yaşayan herkes Türkiye´nin çıkarları için bir, beraber olma zorunluluğu vardır."
GAZETECİLERİN GAZETECİDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!
BGC Başkanı Demir, meslektaşlarına birliktelik çağrısı yaparken, siyasiler ile iş dünyasından da gazetecilik mesleğini kişisel çıkarlarına alet eden isimlere prim vermemelerini istedi.
Türkiye gibi gazetecilik mesleğinin de zor bir sınav verdiğine dikkat çeken Demir, bu süreçte, dedikodu, fitne ve fesattan uzak durulması gerektiğini ifade etti. Demir, "Son dönemdeki gelişmeler nasıl ki Türk´ün Türk´ten başka dostu olmadığını bir kez daha ispatlıyorsa, gazetecinin de gazeteciden başka dostu yoktur." diye konuştu.
GÖNENLİ GAZETECİDEN BASIN MÜZESİNE BAĞIŞ
Bu arada, Bandırma ve Gönen basının kıdemli gazetecilerinden Ahmet Çiçek, meslek yaşamının son çeyrek yüzyılında kullandığı fotoğraf makinalarından ikisini Basın Müzesinde sergilenmek üzere Gazeteciler Cemiyeti´ne bağışladı. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli