Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gazeteciler ?Zulüm merdivenine? tepki gösterdi

Gazeteciler ?Zulüm merdivenine? tepki gösterdi

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün, Bandırma 17 Eylül Stadı´nın çıkış kapısı önünde, basın odasına çıkış için yaptığı merdivenler, gazetecilerin büyük tepkilerine yol açtı.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün, Bandırma 17 Eylül Stadı´nın çıkış kapısı önünde, basın odasına çıkış için yaptığı merdivenler, gazetecilerin büyük tepkilerine yol açtı.

TFF 1. Ligi´ne dahil olarak oynanan Bandırmaspor-Manisaspor maçı öncesinde gazetecilerle birlikte bir basın açıklaması yapan Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül, şunları söyledi:

?Bilindiği gibi gazeteciler, kamu görevi yaparlar. Bu görevlerini yerine getirirlerken de, rahat ortam ve koşullarda çalışmalarının sağlanması, halkın doğruları ve gerçekleri öğrenmesi hakkı adına gereklidir. Bu gerekliliği yerine getirmek ise idarenin, yani devletin görevidir.

Şu anda altında durduğumuz yangın merdiveninden farksız, ?zulüm basamakları´nı yapan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ne yazık ki, gazetecilere vermediği önemi gözler önüne sermiştir.

Görev uğruna, hayatımızı riske atarak tırmanmak zorunda kaldığımız bu utanç ve zulüm merdivenlerini yaparak, gazeteciler için bir asansörü bile çok görenleri kınıyoruz.

Bu arada, şu önemli noktanın da altını çizmek istiyoruz. Çıkmak zorunda bırakıldığımız bu merdivenlerden çıkıp inerken, herhangi bir meslektaşımızın, hiç dilemediğimiz bir kazaya uğraması, zarar görmesi durumunda bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız ve yasal haklarımızı sonuna dek kullanarak, sorumlulardan hesap soracağız. Öncelikle bunun bilinmesini istiyoruz.

Bir başka önemli noktanın daha altını çizmekte yarar görüyoruz.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bandırma´yı artık ?üvey evlat? olarak görmekten vazgeçmeli, hem spor tesisleri, hem de gazetecilere sağladığı sağlıklı çalışma ortamı açısından, adaletli davranmalı, Balıkesir´i kayırmaktan vazgeçmelidir.

Kısacası, Bandırmalı gazeteciler olarak bizler, bu stattaki maçları izlemek için bu zulüm merdivenlerinden çıkmak istemiyoruz. Bu arada, stadımıza, Bandırmaspor´un maçlarını izlemek için başka kentlerden gelecek meslektaşlarımız da göz önüne alındığında, üzerine titrediğimiz Bandırma ve Bandırmaspor markasının da zarar göreceğini düşünüyoruz.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü, Balıkesir Atatürk Stadı´ndaki meslektaşlarımıza sağladığı rahat maç izleme olanağının, bizler için de yaratılması konusunda uyarıyoruz ve basın odasına çıkışımızın, bir asansör ile sağlanmasını istiyoruz.

Bu arada, Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili sayın Sema Kırcı, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekilleri sayın Ahmet Akın, sayın Mehmet Tüm ve sayın Namık Havutça, Adalet ve Kalkınma Partisi Bandırma İlçe Başkanı sayın Alp Bostancı ve Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı sayın Atilla Atakay´ın, bu zulüm merdivenine son verilmesi için gereken girişimlerde bulunacaklarına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.?Gazetecilerin bu eylemine Bandırmaspor Yöneticileri de yer alarak destek oldu.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli