Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde anıldı

ADD Erdek Şubesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcuyu, Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Meydanında andı.

ADD Erdek Şubesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`yu, Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Meydanında andı.
ADD Erdek Şubesi Başkanı Yeşim Uğurlu Avcı`nın organize ettiği anma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Nimet Kalafat ile ADD Erdek Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
1 Dakikalık Saygı Duruşu ile başlayan anma programı anıt önünde hep birlikte İstiklal Marşımızı okunması ile devam etti.
Daha sonra, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ADD Erdek Şubesi başkanı Yeşim Uğurlu Avcı "Bugün günlerden, Adalet ve Demokrasi şehidi Uğur Mumcu`nun öldürüldüğü gün 24 Ocak" dedi. 
Bir kişiye yapılmış haksızlığın, bütün topluma karşı işlenmiş bir suç olduğunu tüm topluma Uğur Mumcu`nun açıkladığını hatırlatan ADD Erdek Şubesi Başkanı yeşim Uğurlu Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama katilleri bulacağız diye devlet adına namus sözü verenler yasal soruşturmayı bile tam anlamıyla gerçekleştirememişlerdir. Kısacası Uğur Mumcu`nun katillerinin bulunmaması tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Ben ölürüm ama parçalarımdan yeni benler doğar, merak etmeyin demiştir. Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke için kurtuluş yoktur. 24 Ocak 1993 günü, soğuk bir Ankara sabahında halkı ve vatanı için yorulmadan mücadele eden, aydınlık düşünceleri ile topluma yol gösteren, Atatürkçülüğün yılmaz savunucusu Uğur Mumcu ebediyen susturuldu. Fakat düşünceleri yaşamaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Atatürkçülere yılgınlık ve gözdağı vermek amacıyla katledilen Çetin Emeç, Gaffar Okkan, Bahriye Üçok ve diğer devrim şehitlerini saygı ve rahmetle anarken, uğuruna canını verdiği değerleri korumaya ve sahiplenmeye devam edeceğimizi bir kez daha dost ve düşmanlarımıza hatırlatmak isteriz."
Yeşim Uğurlu Avcı`nın konuşmasından sonra ADD Erdek Şubesinin eski Başkanı Zafer Filiz, Uğur Mumcu`ya ait "Unutma Bizi Ey Halkım" adlı şiirini okudu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli