Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Gecekondular tarihe karıştı

Gecekondular tarihe karıştı

İlçemiz Kuşacık Bölgesinde yıllardır devam eden soruna Belediye Başkanı Hüseyin Aysan son noktayı koyup, burada yaşayan ailelerin yeni konutlara taşınmalarını sağladı.

İlçemiz Kuşacık Bölgesinde yıllardır devam eden soruna Belediye Başkanı Hüseyin Aysan son noktayı koyup, burada yaşayan ailelerin yeni konutlara taşınmalarını sağladı.
İlçemiz Alaaddin Mahallesi 18 Evler bölgesinde bulunan vatandaşların kendi imkânları ile yaptıkları kaçak gecekonduların bulunduğu alan belediye ekiplerince tamamen boşatıldı. 
Kuşaçık Bölgesinden kaldırılan gecekondularla ilgili açıklamada bulunan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`te Kuşacık olarak bilinen bölgede yaşayan Roman vatandaşların kendi imkânları ile yaptıkları, derme çatma, alt yapısı dahi olmayan barakalarda sürdükleri yaşamlarına son verilip, ailelerin yeni konutlara taşındıklarını belirtti.
Söz konusu bölgede yaşayan yaklaşık 40 ailenin 2010 yılının Aralık ayından bu yana yeni konutlarında ikamet ettiklerini hatırlatan Aysan, "Bu ailelere mutfağı banyosu olan, camları kapıları tamamlanmış, çatıları izole edilmiş, stüdyo daireler verdik. Bu aileler yaklaşık 2 yıldır yeni evlerinde yaşayıp, bizlere dua ediyorlar. Bölgede kalan ve verdiğimiz evlerde çeşitli nedenlerle yaşamak istemeyen altı aile ise uyarılarımıza rağmen kendi imkânları ile yaptıkları kaçak barakalarında yaşamayı sürdürdüler. Kuşacık olarak bilinen bölgenin bir bölümü özel şahıslara bir bölümü de Hazine`ye aittir. Mal Müdürlüğü bu alanın boşaltılması için defalarca kez bize uyarıda bulunmuştu. Ayrıca çevrede bulunan ve yüzlerce ailenin yaşadığı sitelere, gerek hayvanları gerekse alt yapısı olmayan evleri nedeni ile verdikleri rahatsızlıktan dolayı Balıkesir Valiliği`ne, Erdek Kaymakamlığı`na ve belediyemize bizzat yapılan sayısız şikâyetler var. Son olarak Kaymakamlık kanalı ile Mal Müdürlüğü`nün yukarıda da belirttiğim nedenlerden dolayı kesin yıkılması ve o alanın temizlenip Hazine`ye ve sahiplerine teslim edilmesi için yolladığı kesin yazı da mevcut. Bizde bu durum karşısında, o bölgede kalan altı ailemize yaşabilecekleri ve yeni evlerini yapabilecekleri alanları gösterdik. Taşınmaları ve yeni evlerini yapabilmeleri için ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Haziran Ayı`nda Mal Müdürlüğü`nden vatandaşlarımız için yeniden süre istedik. Onlarda gereken hassasiyet göstererek bölgeyi boşalttılar." dedi.
Erdek Belediye Başkanı Aysan, basına yaptığı bu açıklamanın, geçtiğimiz aylarda bazı medya taraflı medya kurumlarında yayınlanan, "Alaaddin Mahallesi 18 Evler Bölgesinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşadığı gecekonduların, belediyece yıkılıp, vatandaşlarımızın sokağa atıldığı" gibi asılsız haber yapanlara bir cevap niteliğinde olduğunu kaydedip, "Zira biz hiç bir vatandaşımızı her kim olursa olsun, zor durumda, aç açık sokakta bırakmayız. Bırakmayacağız!..  Eğer haksız yere yapılmış kaçak yapı varsa ve devlet kaldır diyorsa, onu yapmakla mükellefiz. Bu sorunu da ne roman vatandaşlarımızı ne de çevrede yaşayan site sakinleri vatandaşlarımızı üzmeden çözümledik. " diyerek sözlerine son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı