Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Geçmişin ihtişamı Balıkesir´de geleceğe taşınacak

Geçmişin ihtişamı Balıkesir´de geleceğe taşınacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile ünlü Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret ederek, 5-6-9 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Geleneksel Türk Okçuluğu Atlı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile ünlü Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret ederek, 5-6-9 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Geleneksel Türk Okçuluğu Atlı Savaşlar Sanatları Festivali´ne davet etti.
Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi´nin ev sahipliğinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Karesi Atlı Okçuluk Kulübü´nün destekleriyle yapılacak olan Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali için geri sayım başladı.
Vali Ersin Yazıcı, bu tür etkinliklerin Türk kültürünün daha iyi anlaşılması adına çok önemli olduğunu söyledi.
Atıcılık ve binicilik gibi sporların geleneksel ata sporu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, gençlerin bu tür sporlara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Atalarımızın Türk okçuluğunu dünyaya tanıttıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Geleneksel sporlarımız, günümüzde, eski ihtişamına yaraşır bir gelişme içindedir. Medeniyetimizden gelen mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Ata sporlarımızın en önemlilerinden olan okçuluğu, Balıkesir´de geliştirme amacıyla önemli çalışmalar yürütülmektedir. Her yaştan insanımızın yapabileceği bu spor dalını ruh ve beden disiplini açısından son derece faydalı bir aktivite olarak görmekteyiz. Bu kültürü geleceğe taşıma adına yapılan çalışmalar için tebriklerimi, takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunarım. " dedi.
Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali Cuma günü (bugün) saat 18.30´da Karesi Belediyesi önünden hareket edecek kortej yürüyüşü ile başlayacak, 20.00´de Diriliş Ertuğrul Dizisi´nin müziklerini yapan İrfan Gürdal ve Dombra şarkısının sahibi ünlü Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov´un konseriyle devam edecek. Cumartesi günü saat 08.00´den itibaren şovlar ve yarışmalar başlayacak, resmi açılış ve protokol konuşmaları ise saat 11.00´de yapılacak. Pazar günü ise yine 09.00´da başlayan festival programı saat 15.30´da ödül töreni ile sona erecek.
Yarışmacılar Atlı Okçuluk Yarışmalarında; Türk Parkuru, Alp Parkuru, Kabak Parkuru, Kore Parkuru kategorilerde yarışırken Yaya Okçuluk Yarışmalarında ise Kadınlar Kategorisi, Erkekler Kategorisi ve Karma Gençler Kategorisi´nde yarışacaklar. Atlı Okçuluk Yarışmalarına; Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, İran, Malezya, Bulgaristan, Polonya, Finlandiya, Katar, Ürdün, Moğolistan ve Romanya olmak üzere 16 ülkeden toplam 37 yarışmacı katılırken Türkiye´den ise 15 ilden 16 kulüp olmak üzere toplam 58 yarışmacı katılacak. Yaya Okçuluk yarışmalarına da 60´a yakın kulüpten 350´nin üzerinde yarışmacı mücadele edecek.
Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yapılacak olan festival alanında tarihi yaşatacak olan Ortaçağ Pazarı ve Yörük Türkmen Obaları kurulacak. Altın Ok, bir okçuluk festivalinin çok ötesinde. Festival kapsamında atlı okçuluk ve yaya okçuluğu yarışma ve şovlarının yanı sıra Mas Güreşi, Atak Okçuluk Oyunu, Kılıç Kalkan Oyunu, Yağlı Güreş, İspanyol At Şovları, Mangala Oyunu, Aşık Oyunu gibi geleneksel oyun ve sporlar yer alırken aileler çocuklarını alanda kurulacak Pony Parkı´nda ata bindirebilecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli