Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Geleceğin Termal Kenti Sındırgı olacak

Geleceğin Termal Kenti Sındırgı olacak

Termal turizm alanında müthiş bir ivme yakalayan ve her geçen gün kendini yenileyen Sındırgı, termal ve sağlık turizmin de gözde olma yolunda ilerliyor.

Termal turizm alanında müthiş bir ivme yakalayan ve her geçen gün kendini yenileyen Sındırgı, termal ve sağlık turizmin de gözde olma yolunda ilerliyor.
Sındırgı, 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi 4. Danışma Kurulu Toplantısına ev sahipliği yaptı
24-25 Eylül tarihlerinde Edremit´te gerçekleştirilecek, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğundaki 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´nin 4. Danışma Kurulu Toplantısı geçtiğimiz günlerde Sındırgı´da yapıldı.
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak´ın moderasyonundaki toplantı; Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, termal kaynağı bulunan ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kültür ve turizm ile sağlık il müdürlükleri, üniversiteler, odalar ve borsaların yanı sıra ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile birlikte geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Toplantının açış konuşmasında Sındırgı´nın coğrafi ve nüfus özelliklerine ilişkin özet bilgi veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı´nın doğal şehir unvanını alan tek belediye olduklarını açıkladı. İlçenin sıcak su kaynakları, turizm potansiyeli ve turizmle ilgili projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, ilçenin yatırım potansiyelini anlatarak yatırımcılara yatırım yapmaya çağrıda bulundu.
Dr. Turgay Sehil tarafından ?Termal sağlık turizmi destinasyonları ve ürün çeşitliliği? konulu yapılan sunumda uluslararası örneklerle karşılaştırma yapılarak Balıkesir´de sağlık kenti mantığıyla planlanması önerilen Gönen, Ayvalık ve Edremit´ten oluşan 3 bölgeye yer verildi. Sunum sırasında yerel yönetimlere önerilerde bulundu.
Eylül´de gerçekleşecek zirvenin detayları netleşti
Toplantıda katılımcıların görüşleri alınarak Eylül´deki zirvede gerçekleştirilecek kongre panelleri ve genel program netleştirilmiş, sunum yapılacak konular ve oturumlar için başvuruların ve seçim sürecinin nasıl olacağı, program esnasında ziyaret edilecek termal tesislerin ve sağlık kuruluşlarının nasıl belirleneceği katılımcılara açıklandı. Balıkesir gezisi kapsamına Sındırgı bölgesinin de dahil edilmesi planlanıyor. Edremit´te gerçekleşen 3. Danışma Kurulu´nda kararı alınan termal ve sağlık turizm odağında çalışan bir dernek kurulması kararı bu süreçte yerine getirildi. 7 termal ilçenin katılımıyla kurulan MİSYA-İDA Sağlık Turizmi Derneği´nin ilk genel kurulu 26 Haziran´da yapıldı.
Çaygören Barajı´nda eşsiz bir doğa gezisi
Danışma kurulu toplantısı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kırsal hizmetler daire başkanlığına ait bot ve bölge halkına ait teknelerle Çaygören Barajının eşsiz güzelliği katılımcılara tanıtıldı. Geziden oldukça keyif alan ziyaretçiler sonrasında ilçe merkezinde turizme yönelik yapılan çalışmaları inceledi.
Akpınar Yaşam Merkezinin farklı bir hikayesi olması ve atölyelerle birlikte ürün yapım aşamalarının da görülmesi açısından yabancı turistler için önem arz ettiği belirtildi. Sındırgı ilçesini bu şekilde hayal etmediklerini, muhteşem bir dönüşüm sürecinin olduğu ve gelecekte önemli bir termal merkez halini alabileceğini belirten ekip akşam yemeğinde Eman Termal de buluştu. Toplantı ve gezinin genel değerlendirilmesi yapılırken, ilçede yürütülen faaliyetler ve turizm alanındaki gelişme katılımcılardan tam not aldı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli