Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Geleceğin mucitleri eserlerini sergiledi

Geleceğin mucitleri eserlerini sergiledi

Manyaslı öğrenciler, Bilim ve Teknoloji Şenliğinde öğrenciler icatlarını sergileme olanağı buldular. Manyas Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 3. Bilim ve Proje Şenliği Belediye düğün salonunda düzenledi.

Manyas`lı öğrenciler, Bilim ve Teknoloji Şenliğinde öğrenciler icatlarını sergileme olanağı buldular.
Manyas Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 3. Bilim ve Proje Şenliği Belediye düğün salonunda düzenledi.
Manyas Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abdülhekim Değerli, C. Başsavcısı A.Murat Özkan ile bazı daire amirleri ve okul yöneticilerinin katıldığı Bilim ve Teknoloji Şenliği sergisi törenle açıldı.
İlçeye bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı şenlikte yapılan değerlendirme sonucunda Kızıksa Ortaokulu İlk ve ortaokulunun görmeyenler için yaptığı  "Sor Söyle Baston" icadı birinci seçilirken, "Serinleten Aydınlık" projesi ile İmam-Hatip Ortaokulu ikinci ve "Bulutla Tarım" projesi ile Akçaova Köyü ilk ve ortaokulu üçüncü oldu.
Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, okulların stantları davetliler tarafından ziyaret edilerek küçük mucitlerin projeleri hakkında bilgi alındı. 
Manyas Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, Bilim ve Teknoloji Şenliğinin amacının, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek, toplumsal ve sosyal sorunlara duyarlılığı arttırmak, özgüvenlerini geliştirmek, insanlığa ve dünyaya  faydalı üreten, düşünen bireylerin yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı