Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Geleceğin teknoloji yıldızları DENEYAP Atölyelerinde yetişecek

Geleceğin teknoloji yıldızları DENEYAP Atölyelerinde yetişecek

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavları bugün online olarak başladı.

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavları bugün online olarak başladı.  
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı için hazırlıklar Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde tamamlandı. 
Aralarında Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi DENEYAP Atölyesinin de olduğu 27 ilde daha açılacak 36 DENEYAP Teknoloji Atölyesi için öğrenci seçiminin ilk aşamasını oluşturacak E-Sınav Merkezlerinde online sınavlar başladı. 
Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda oluşturulan e-sınav merkezi'nde bugün başlayan sınavlar 11-18 Ekim tarihleri arasında devam edecek. Balıkesir'de sınava lise kategorisinde 386, ortaokulda 1022 toplam üzere toplam 1408 öğrenci katılacak. Sınavları başarı ile geçen adaylardan; her DENEYAP Teknoloji Atölyesi’ne 100 ortaokul, 60 lise olmak üzere toplamda 160 öğrenci kayıt olmaya hak kazanacak. Ortaokul ve lise seviyelerinde öğrenciler sınavların ardından 3 yıllık bir eğitim programına katılacak.  
Hafta boyunca Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek olan DENEYAP Atölyesi Online Sınavların 1. günü ilk oturumunda İl  Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu öğrencileri yalnız bırakmadı ve Geleceğin Teknoloji Yıldızlarına başarılar diledi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli