Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği finalle sona erdi

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği finalle sona erdi

Erdek´te ilkokullar arası düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, final yarışmalarıyla sona erdi.

Erdek´te ilkokullar arası düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, final yarışmalarıyla sona erdi.
Erdek İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen 2018/2019 Eğitim Öğretim yılı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İlçemiz finalleri yapılan müsabakalarla tamamlandı.
İlkokul öğrencileri, ?Yağ Satarım Bal Satarım´, ?Mendil Kapmaca ve ?Kaleli Yakan Top´ oyun kategorilerinde birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. 8

İlçe finallerine gelene kadar ilçemiz ilkokulları kendi aralarında bu 3 oyun kategorisinde yarışmaları organize ederek okul birincilerini belirlerken, her oyun kategorisinde okul birincisi takımlar 8-11 Nisan tarihleri arasında 4 gün boyunca Erdek Kapalıspor Salonu´nda birbirleriyle yarıştı.
Finaller sonucu oyun kategorilerinde birinci olan takımlar Balıkesir il genelinde yapılacak çocuk oyunları şenliklerinde ilçemizi temsil etmeyi hak ettiler.
Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri verilmek için düzenlenen törene; Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
?Yağ Satarım Bal Satarım´ kategorisinde 1. Atatürk İlkokulu, ?Mendil Kapmaca´ kategorisinde 1. Atatürk ilkokulu ve ?Kaleli Yakan Top´ kategorisinde 1. İstiklal İlkokulu olurken, bu okullarımız Balıkesir´de düzenlenecek yarışmalarda ilçemizi temsil edecekler.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli