Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gelir yapısı harcama kalıplarını etkiliyor

Gelir yapısı harcama kalıplarını etkiliyor

Hane halkının gelir yapısı harcama kalıplarını etkiliyor.

Hane halkının gelir yapısı harcama kalıplarını etkiliyor.
2012 Hane halkı Bütçe Araştırması sonuçlarına göre hanelerin temel gelir kaynağına göre harcama paylarının değiştiği tespit edildi.
Hanelerin % 54'ünün temel gelir kaynağı maaş, ücret geliri iken, bu grubu % 17,9 oranıyla temel gelir kaynağı müteşebbis geliri olan haneler izledi. 
Hanelerin % 16,7'sinde ise temel gelir kaynağı emeklilik geliri, hanelerin % 10'u, temel gelir kaynağı diğer karşılıksız transfer geliri olan hanelerden oluşuyor.
Temel gelir kaynağına göre harcama yapısı 
Hane halklarının gıda harcaması payı, temel gelir kaynağı ücret” olan hanelerde % 17,9 iken müteşebbis geliri olan hanelerde bu  oran % 20, emekli geliri olan hanelerde ise % 24,4.  
Konut harcamasına temel gelir kaynağı ücret olan hanelerin ayırdığı pay % 24,5 iken emekli geliri olan hanelerin payı  % 30,9.
Konut harcamalarına en düşük payı ayıran kesim, % 23,3 oranıyla temel gelir kaynağı müteşebbis geliri olan hane halkları olup en yüksek payı ayıran kesim ise % 35 oranıyla temel gelir kaynağı diğer karşılıksız transfer geliri olanlar olarak açıklandı.
Ulaştırma harcamasının en yüksek paya sahip olduğu haneler, temel gelir kaynağı ücret olan haneler iken eğlence ve kültür harcaması payının en yüksek olduğu haneler ise temel gelir kaynağı menkul kıymet geliri olanlar olduğu kaydedildi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli