Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gemi yetkililerinden kamuoyuna açıklama

Gemi yetkililerinden kamuoyuna açıklama

Geçtiğimiz günlerde yaygın ve yerel basında Karahasanoğulları - 2 isimli geminin Avşadan Erdeke gelmek üzere hareket ettikten kısa bir süre sonra kayalara çarptı şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde yaygın ve yerel basında "Karahasanoğulları - 2" isimli geminin Avşa`dan Erdek"e gelmek üzere hareket ettikten kısa bir süre sonra kayalara çarptı" şeklinde çıkan haberlerin doğru olmadığı açıklandı.
Konu hakkında bilgi vermek üzere Yeni Erdek Gazetesi`ni ziyaret eden "Karahasanoğulları-2" isimli gemi yetkilileri yaptıkları açıklamada, Marmara İskelesinden Avşa`ya varmak üzere hareket eden geminin Avşa Adası iskelesine yanaşmak üzere yaklaştığı sırada, Ekinlik Adası sığınak fenerinin 5 veya 10 metre açıklarında geçerken, gemiden ses geldiğini, bu ses üzerine Avşa Adası iskelesine yanaştıklarında gemideki tüm yolcuları güvenlik amaçlı Avşa`da indirdiklerini söyledi.
22 Ağustos Çarşamba günü Marmara-Avşa-Erdek seferini yapmak üzere Marmara İlçesinden hareket eden Karahasanoğulları-2 isimli feribotun Ekinlik sığınık fenerinin 5-10 metre açıklarında geçerken geminin alt kısmından ses gelmesinin ardından 15 dakika içinde Avşa iskelesine yanaşan gemiye Avşa`dan binecek olan 65 biletli yolcunun can ve mal emniyeti nedeni ile gemiye alınmayarak biletli yolcuların ücretlerinin geri verildiğini kaydeden Karahasanoğulları-2 isimli geminin yetkilisi Tuncay Sarı Konuşmasının devamında şöyle konuştu:
"Birkaç gündür yazılı medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde çıkan haberlerin hepsi gerçek dışı olup, doğruları öğrenebilmek için kimse bizimle irtibata geçmedi. Gemimizin söylenildiği gibi büyük bir arızası yok. Biz sadece Ekinlik Sığınık fenerinin 10 metre açığından geçerken gemiden bir ses duyduk ve tedbir amaçlı olarak o gün Karabiga tersanesine giderken emniyet amaçlı olarak gemiye bir vidanjör aldık. Ancak buradaki tersanenin donanımı çok yetersiz ve eski bu yüzden de 1 saatlik arızası bulunan gemi bu kadar orada kalmış bulunmaktadır. Bizim gemimiz şu an yüzer vaziyette olup isteyen herkes gelip görebilir. Bilmeden araştırmadan sormadan haber yapılmaz. Basında bizim Avşa`da bulunan yolcuları aldıktan sonra kaza yaptığımız yazılıyor. Biz o sesi duyduğumuzda henüz Avşa`ya 15 dakikalık yolumuz vardı yani Avşa yolcularının geminin içerisinde olması imkansız. Bizler duyduğumuz ses üzerine zaten biletli yolcuların paralarını geri iade ederek durumu kendilerine açıkladık. Yani basında çıkan haberler doğru yapılmamış olup hatalıdır. Gemimiz birkaç gün içerisinde tekrar seferlere başlayacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli