Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gemici: ?Hayal kırıklığına uğradık?

Gemici: ?Hayal kırıklığına uğradık?

Bandırma Tuhafiye Manifatura ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, açıklanan desteklemelerin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Bandırma Tuhafiye Manifatura ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, açıklanan desteklemelerin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.
110 PAZARCI ESNAFI ETKİLENDİ
İçişleri Bakanlığı´nın Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yayınladığı pazar yerleri genelgesiyle sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının geçici olarak durdurulması Bandırma´daki 110 pazarcı esnafını etkiledi. Bandırma Tuhafiye Manifatura ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, satışların azlığı nedeniyle çarşıdaki esnafın yarısının da işyerini açmadığını söyledi. Esnafın bu şartlarda en fazla 3 ay dayanabileceğine dikkat çeken Başkan Gemici, ?İşyerlerimiz için mal sahiplerine kira ödemek zorundayız. Evleri kira olan bir sürü esnaf arkadaşımız var. Elektrik, doğalgaz ve yanımızda çalıştırdığımız işçi giderleri var. Yaşamak için çalışmak zorundayız ancak sağlık için alınan önlemlerle birçok esnafımız evlerinde kara kara düşünüyor. Dükkanını açanlar içinde durum çok farklı değil kazanmadan kepenk kapatıyoruz. Ne yazık ki yapılan desteklemeler sorunlarımızın çözümü için yeterli değil. Hayal kırıklığına uğradık? diye konuştu.
ESNAFIN BİR YIL NEFES ALMASI GEREKİYOR
Faizli verilen kredilerle esnafın dertlerine çözüm bulunamayacağına vurgu yapan Gemici, ?Esnafa 25 bin lira kredi desteği çıktı. Önce borcu yoktur yazısı da istediler. Borcu olmayan esnaf mı kaldı. Sonra sicil affıyla bunun önüne geçildi. Şimdi de kefil isteniyor. Esnafın önünde hep bir engel. Faizsiz verilecek krediler ve desteklerle esnafın ayakta kalabilmesi için en az bir yıl nefes alması gerekiyor? dedi.
Haber : Kaan Bingöl



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli