Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gemlik Tipi zeytin çiftçinin yüzünü güldürdü

Gemlik Tipi zeytin çiftçinin yüzünü güldürdü

Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı başlarken, 13.80 lira ile 5 lira arasında alıcı bulan Gemlik Tipi zeytin çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı başlarken, 13.80 lira ile 5 lira arasında alıcı bulan Gemlik Tipi zeytin çiftçinin yüzünü güldürüyor.
Tarım Kredi Kooperatifi´nin de yörede Gemlik ve yağlık zeytin alımına başlamasının fiyatların artmasında etken olduğu kaydedildi.
Türkiye´nin önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Burhaniye ilçesinde, yeşil çizik zeytin hasadına başlanırken, yörede kurulan eleklerde de yeşil zeytin ve Gemlik zeytini alımına da başlandı. Gemlik zeytini, iriliğine göre 13.80 lira ile 5 lira arasında alıcı bulurken, yeşil zeytinde 7 lira ile 3 lira arasında satın alınıyor.
Sulanan Gemlik zeytinlerinde dane iriliği artarken, ürünün iyi para etmesinin yüzleri güldürdüğü söyleyen Üretici Kadir Çetinkaya, ?Kırsal mahallemizde zeytincik gayet iyi gidiyor. Gemlik Tipi zeytin gerçek mana da çok güzel. Herkes Gemlik zeytinine heves edip yetiştirmeye gayret etmeli. Bu memlekette Gemlik zeytini değer kazanıyor. Onun için diyorum ki memleket insanı Gemlik zeytinine önem versin.? dedi.
Bir diğer üretici Ahmet Aka´da, ?Gemlik zeytini bu sene iyi para yapıyor, bu seneye kadar böyle değildi.? dedi. Mehmet Emin Alcan isimli üretici de ?Tarım Kredi Kooperatifi´nin fiyatları diğer eleklere göre, serbest piyasaya göre daha farklı daha iyi. Bu sene Tarım Kredi Kooperatifi´nin Börezli kırsal mahallesinde açtığı elek sayesinde, hem yağlıkta hem de Gemlik de daha iyi fiyat bulma şansımız oldu. Bu zor şartlarda bize yardımcı oldu yüzümüzü güldürdü. Kooperatifin diğer ürünlerde de başka alanlarda da bu şekilde değerlendirmesini ve çiftçiye destek olmasını bekliyoruz.? dedi.
Tarım Kredi Kooperatifi adına zeytin alımı yapan Berkan Sözaltın ?Gemlik zeytini alım fiyatları iriliğine göre 14 liradan başlıyor. 13 lira, 11 lira, 9 lira, 7 lira, 5 lira diye böyle gidiyor. Herkes memnun bu sene üründe biraz kızarma sorunu var siyahlaşma sorunu var. Kırmızı mallar bir türlü dönmüyor. Havadan mıdır nedir? Ama gene de herkes memnun.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli