Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Genç Çiftçi? hibe destek başvuruları başlıyor

?Genç Çiftçi? hibe destek başvuruları başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği", 31.03.2017 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği", 31.03.2017 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hibe desteklemesi hakkında gazetemize bilgi veren Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdüresi Dilek Işıktaş, "Genç Çiftçi desteklenmesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının en fazla 30 bin TL hibe yolu ile destek verilecek. Kırsal alanda ikamet eden veya ikamet edeceğini taahhüt eden 18-40 yaş aralığında faaliyet gösteren ve göstermek isteyen gerçek kişiler için başvuru süresi 7 Nisan 2017 tarihinde başlayıp, 5 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek." dedi.
Hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin 5 mayıs tarihine kadar başvurularını www.gencciftc@tarim.gov.tr adresinden online olarak yapacaklarını belirten Işıktaş, "Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını online olarak yapacak ve bir çıktı alarak bize getirecekler. Biz de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne göndereceğiz. Yapılan değerlendirmeler sonrasında projesi kabul edilen kişilere 30.000 lira hibe desteği sağlanacak." diye konuştu.
2016 yılında da aynı desteklemenin verildiğini hatırlatan ve Erdek´te sekiz çiftçinin bu desteklemeden yararlandığını ifade eden Işıktaş, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu hibe desteklemesi geçtiğimiz yılda verilmişti. 2016 yılında, hibe desteklemesi için 90 başvuru almış ve sekiz genç çiftçimize 30.000 lira hibe desteği vermiştik. Ancak bu hibe desteklemesi nüfusu 20.000´nin altında olan yerler için geçerli bulunduğundan Erdek merkezde çiftçilik yapanlar başvuramıyor. Sadece köy kırsal mahallelerde yaşayan genç çiftçilerimiz desteklemeden yararlanabiliyor.?
Genç çiftçi hibe desteklemelerinden yararlanmak için başvuruda bulunacak kişilerden aşağıdaki koşulları yerine getirmesi istenecek:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Bu tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak,
Okur-yazar olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak,
Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak,
Başvuru tarihi itibarıyla Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak,
Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için bu tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak,
Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için bu tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak,
5 Nisan 2016 tarihli ve 29675 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/16) kapsamında; hibeden yararlanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş veya genç çiftçi proje değerlendirme komisyonunca başvurusu reddedilmiş olmamak,
Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak,
Bu maddenin (ç), (e), (f), (g), (ğ) ve (h) bentleri hükümlerine tabi kişilerin eşi olmamak.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli