Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Genç çiftçilere hibe desteği

Genç çiftçilere hibe desteği

Erdek´in kırsal mahallelerinde şap aşısı sürüyor

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne ?Genç Çiftçi Hibe Desteği? başvuruları sürüyor. Başvurular, 12 Mayıs´a dek sürecek. Kurum Müdürü Dilek Işıktaş, bu kapsamda başvuran 18-40 yaş arasındaki çiftçilere Bakanlık tarafından 30 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Hibe desteği verilecek üretim alanları şöyle:
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arıcılık, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi tesisi, bağcılık, çilek ve diğer üzümsü bitkilerden kurulu kapama bahçe tesisi, kültür mantar üretimi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, coğrafi işaretli olan gıdaların üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, örtü altı yetiştiriciliği, fidan ve fide yetiştiriciliği.
KİRAZ VE MOR SOĞAN ÜRETİMİ
Erdek´in Kapıdağ bölgesindeki kırsal mahallelerde gerçekleşen kiraz ve mor soğan üretim hakkında da bilgiler veren Işıktaş, şunları söyledi:
?Bu mahallelerde geçen yıl, 250 dekar alanda kiraz, 500-550 dekar alanda ise mor soğan üretimi yapılmıştı. Bu yıl da yine aynı dekarlarda üretim gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Bu arada, bölgede, bitki zararlıları ile ilaçlı mücadeleye gerek bulunup bulunmadığını belirlemek üzere hobo cihazı koyduk. Bu cihaz, havadaki nem ve sıcaklığı ölçerek, ilaçlı mücadele yapılıp yapılmayacağını ortaya çıkaracak.
ŞAP AŞISI
Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, ilçeye bağlı tüm kırsal mahallelerdeki büyükbaş hayvanlara şap aşısı uygulamasını sürdürdüklerini belirtti. Bunun, olağan bir uygulama olduğuna dikkat çeken Işıktaş, şap hastalığını söz konusu olmadığını açıkladı.
ARICILIK
Kapıdağ´ın kırsal mahallelerinde ?bahar balı? üretildiğine işaret eden Işıktaş, dışarıdan gelen gezginci üreticilerin de üretim gerçekleştirdiklerini vurguladı. Işıktaş, Kapıdağ´ın, zengin bitki örtüsüyle arı üretimine çok elverişli olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı