Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Genç girişimciler Start/Tup21’de

Genç girişimciler Start/Tup21’de

Genç girişimciler, özel sektör firma temsilcileri bir araya geldi.

Genç girişimciler, özel sektör firma temsilcileri bir araya geldi. 
Tekno-Girişimci Gençlik Zirvesi (Start/Tup21) Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 23-26 Kasım tarihleri arasında devam edecek zirvede genç girişimciler, özel sektör firma temsilcileri ile bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımı sağlayacak. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi ortaklığında yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Tekno-Girişimci Gençlik Zirvesi (Start/Tup21) Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 23-26 Kasım tarihleri arasında devam edecek zirvede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, Espor Dijital Gençlik Merkezi, Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi NE1O birimleriyle zirveye katıldı. 
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ortaklığında düzenlenen, teknoloji ve girişimcilik üzerine konferans, panel, atölye çalışması ve teknoloji yarışmalarının yer aldığı zirveye, lise ve üniversite öğrencileri, mezunlar, gençler ve genç girişimciler katılım sağladı. Zirve süresince katılımcıların kamu ve özel sektör firma temsilcileri ile bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımı sağlamaları, yüz yüze iletişim kurarak iş ve staj imkânlarından faydalanmaları amacıyla “Start/Tup21 Kariyer Günleri” gerçekleştirilecek. Start/Tup21 Zirvesi, teknoloji ve girişimcilik üzerine son gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması için bu alanda yer alan önemli isim ve kurumları bir araya getiren önemli bir faaliyet. 
NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, şehre yönelik hizmetlerde, Balıkesirli hemşerilerin, değişen taleplerini karşılamak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuş olup NE10, şehrin gelecekteki ihtiyaçlarına veriye dayalı öngörülerle çözümler üretiyor. Çözümlerin temelinde ise yenilikçi teknoloji ve yaklaşımları tercih ediyor. Merkez; İstihdam ve İnsan Kaynakları Geliştirme, Girişimcilik ve Kuluçka, Kent Araştırmaları, Teknoloji ve Proje Geliştirme, Genç Teknoloji birimlerinden oluşuyor. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: girişimciler Start/Tup21’
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli