Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Genç yazar Mucuk’tan üçüncü kitap

Genç yazar Mucuk’tan üçüncü kitap

Bandırmalı genç yazar, 16 yaşındaki Dilara Mucuk’un üçüncü kitabı “Şapkalı Genç” okurlarla buluştu.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Yayınları arasında basılan “Şapkalı Genç” isimli roman için söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Belediye nikah salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Mucuk, 2007 yılında, Bandırma’da doğduğunu, halen lise 11’inci sınıf öğrencisi olduğunu, kendisini yazmaya Hürriyet İlkokulu’nda okurken Türkçe öğretmeni İmdat Küçükbaycan’ın yönlendirdiğini, ilk kitabı olan “Mavi Taşın Gücü”nü, 7. Sınıfta okurken, 12 yaşında kaleme aldığını belirtti.

İlkokul öğrencileri için yazdığı “Mavi Taşın Gücü”nün ardından, “Elfa Güç”ü ortaokul öğrencileri için kaleme aldığını vurgulayan Mucuk, üçüncü kitabı olan “Şapkalı Genç”in ise liseli öğrencilere hitap ettiğini aktardı. Mucuk, son romanını bir yıllık çalışma sonucu hazırladığını belirtti. Dilara Mucuk, kitaplarında yazarken önce kitabında yer alan karakterleri belirlediğini, çok iyi gözlem yaptığını ve empatiye büyük önem verdiğini vurguladı. 

Mucuk’u, yazmaya yönlendiren ilkokul öğretmeni İmdat Küçükbaycan da duygularını dile getirdi.

Ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Dilara Mucuk’u kutlayarak, şunları söyledi:

“Bandırma gerçekten çok şanslı bir kent. Genç yazarlar da yetişiyor. Bandırma çocuğumuz sevgili Dilara da sürekli yazarak kendini geliştiriyor. Bandırma’mızda demokrat ve laik Türkiye için çaba harcayan yazarların bulunması da sevindirici. Bandırma Belediyesi olarak, Bandırmalı yazarların kitaplarını basmayı bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu kitaplar, Bandırma Belediyesi’nin kültür yayınları içinde kütüphanemizde yıllarca saklanıyor.”

Tosun, ardından Mucuk’a plaketini verdi.

Haber: ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: yazar Mucuk’ üçüncü kitap
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı