Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Gençer, Atatürk büstünün açılışında konuştu

Gençer, Atatürk büstünün açılışında konuştu

?Köylü Milletin Efendisidir?

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, aradan 800 sene geçse de, Mustafa Kemal Atatürk ve fikirlerinin unutulmayacağını açıkladı.
Ayvalık´ın Kırcalar Kırsal Mahallesi´nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ayvalık Şubesi tarafından yaptırılan Atatürk büstü, Gazi Mustafa Kemal´in aramızdan ayrılışının 80. yılında törenle hizmete açıldı.
ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, büstün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür edip, "Büstü yaparak Atatürk´ü putlaştırmadık. Aksine onun düşüncelerini gündeme taşımayı amaçladık. Buna sahip çıkacağız.? dedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ülkece, Atamıza ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu anlamamız lazım. Bizim ülkemizde de Atatürk´ü yeni yeni öğrenenler var. Atatürk´e yapılan haksızlık sadece Türkiye´ye değil, Dünya´ya yapılmıştır. Atatürk, dünyadaki birçok mazlum ülkeye umut olmuştur, ışık olmuştur. Bu ülke kurulduğunda okuma yazma oranı kadınlarda binde 4, erkelerde ise yüzde 7?. Böyle bir ülkeyi teslim aldı. Bu ülkede eğitim seferberliği başlatmış ve medeni kanunla beraber kadınlara miras hakkı tanımış. Avrupa da ve dünyada kadınlar oy atamazken, kadınlar Türkiye´de oy hakkı verilmiştir. Çiftçilere tanıdıkları, haklar hala geçerli. Onlar sayesinde zeytin ağaçları hala verim veriyor. Geçiyor önümüzden bereket oluyor rızık oluyor bize. Çiftçiliğe önem vermiş. Tarıma önem vermiş bu ülkede. Köylüye bile köylü demiyorlar artık. Atatürk, kahraman olduğu için, başöğretmen olduğu için, bu ülkede yaşayan herkese eşit hizmet ettiği için, Türk Milletini herkesten önde gördüğü için çok seviyoruz. Aradan 800 sene de geçse de Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri hiç unutulmayacak.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Köy Muhtarı Ercan Kırca, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ve köy halkı büstün açılış kurdelasını Kırcalar Köyü´nde yaşayan ve 80 yaşındaki Elmas Kütahya keserken, açılışın ardından katılımcılara lokma ikram edildi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı