Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gençer, Ayvalık´ı engelli dostu kent yapmaya kararlı

Gençer, Ayvalık´ı engelli dostu kent yapmaya kararlı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ı erişilebilir, engelli dostu şehir haline getirmek için var güçle çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ı erişilebilir, engelli dostu şehir haline getirmek için var güçle çalışmaya devam ettiklerini açıkladı.
Ayvalık Belediyesi, kentte yaşayan engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirip toplumsal hayattan pay almalarını sağlama ve kapasitelerini geliştirme yönünde çalışmalarına devam ediyor.
Ayvalık Belediyesi, bedensel engelli birçok vatandaşın her gün kullanmak istediği ve gidiş gelişlerde zorluk yaşadığı yolu yaparak, kullanıma uygun hale getirdi.
Cunda´da yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan bedensel engelli 47 yaşındaki Mustafa Şimşek´i yaptırdığı yol ile hayata bağlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 12 yıldır tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan, Türközü Köyü´nde yaşayan Turgay Akın´ın ardından bu kez Kırcalar Köyü´nde yaşayan Mustafa Durmaz adlı vatandaşın evinden köy içine rahatça gidip gelmesini sağlayacak sokağı yaptırdı. Üçkabaağaç Köyü´nde kaza geçiren Mehmet Kırca isimli gence yürüme bandı hediye edildi, internet bağlandı. Cunda´da Mustafa Şimşek´e, Küçükköy Mahallesi´nde yaşayan Halil Ceylan´a ve Çakmak İlkokulu´nda öğrenim gören 8 yaşındaki Muhammed´e akülü sandalye hediye edildi. Çakmak İlkokulu bahçesinde akülü sandalye için gerekli düzenlemeler ve binaya girişi için engelli rampası yapıldı. Yeni Mahalle´de Bahri Şan isimli vatandaşa, Altınova Mahallesinde Cengiz Karakaş´a tekerlekli sandalye, Küçükköy Mahallesi´nde yaşayan Ali Kemal Öğredenler´e engelli aracı hediye edildi. Ünsal Baysal isimli vatandaşın koltuk değneği ihtiyacı karşılandı. Engelli ve yaşlı vatandaşlara ?Sevgi İzi´ projesi uygulaması ile evlerinden uzaklaşmaları durumunda ailelerine ulaşılmasının kolaylaşması sağlandı. Engelli ve yaşlı vatandaşlara, yılda 2-3 defa ücretsiz diş sağlığı etkinlikleri düzenlendi. Kentte her yıl, Eylül ayında Ayvalık Belediyesi´nin destek verdiği Engelliler Şenliği yapılıyor. Yurdun dört bir yanından gelen engelliler ve aileleri Ayvalık´ta misafir ediliyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu