Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Gençer, Balıkçı Barınağı projesinin engellendiğini açıkladı

Gençer, Balıkçı Barınağı projesinin engellendiğini açıkladı

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP´nin Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, ilçeye balıkçı barınağı kazandırılması için yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP´nin Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, ilçeye balıkçı barınağı kazandırılması için yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.
Projesinin 4,5 yıl önce hazırlanmış olmasına karşın bakanlığın onayının beklendiğini hatırlatan Başkan Gençer, Ayvalık´ta ki balıkçıları modern bir barınağa kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Modern balıkçı barınağının ilçeye ne zaman kazandırılacağı konusunda bilgi veren Başkan Gençer, ?Atatürk Koruluğu Mesire Alanının ön tarafında, muhtelif boylarda 150 tekne kapasitesine sahip bir barınak projemiz var. Balıkçı Barınağını yapacaktım ama mevcut iktidar 4,5 yıldır bizi bekletiyor bu sorunu aşacağız. İlçemizin kaçınılmaz ihtiyaçlarından birisi, en kısa süre içinde bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.? dedi.
Balıkçıların teknelerini rüzgar ve dalga etkilerine karşı korumak teknelerin bakım ve onarımı için hazırlanan balıkçı barınağı; 40 metrelik mahmuz ve paralel rıhtımlar ile dış tarafta 6x180 metre ve iç kısımda 3x100 m boyutlarında iki adet iskele şeklinde yapılacak. 6 metrelik iskelenin dış tarafında büyük boyda balıkçı tekneleri, liman içinde ise küçük balıkçı teknelerinin barınması planlanıyor. Barınak girişi Dolap Boğazı ve Cunda Adası´na geçiş köprüsü tarafına bakıyor. Mahmuzlu alanda balıkçıların üst yapı tesisleri, rıhtım arkasında kalan geri sahalar ise balıkçıların ağ kurutma alanları olarak hizmet verecek. Çekek yeri 60 mt. genişlikte rampa ve bu rampanın ortalama 60x100 m boyutlarında çekek alanı ile teknelerin bakım ve onarımı ile ilgili yan hizmet verilecek. Çekek yeri ile gezi tekneleri yanaşma yeri arasında planlanan 80 metre boyundaki motor rıhtımına deniz yoluyla kente gelebilecek ve başka yerlere yolcu taşıyabilecek yolcu motorlarının yanaşması planlanıyor.
Haber Mekezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı