Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gençer, önceliği içme suyuna ayırdı

Gençer, önceliği içme suyuna ayırdı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilk olarak ilçenin en büyük problemlerinden biri olan su sorununa el attı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilk olarak ilçenin en büyük problemlerinden biri olan su sorununa el attı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, göreve başlar başlamaz ayağının tozuyla paçaları sıvayarak ilçenin en büyük problemi olan su arızalarını ele aldı.
Su arıza şantiyesini ziyaret eden ve burada çeşitli incelemelerde bulunarak arızaları ve eksiklikleri tespit eden Gençer, el birliğiyle ilçeyi susuzluktan kurtaracaklarını söyledi.
Önceki belediye yönetimi tarafından satın alınan ancak yapılacak işe uygun olmadığı gerekçesiyle atıl bir vaziyette bırakılan boruların bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildiren Başkan Gençer, belediyenin elindeki malzemelerin ayrıntılı bir envanteri olmadığı için nerede ne olduğunun bilinmediğini ve gördükleri manzara karşısında şaşkınlık içerisinde kaldıklarını söyledi.
Altınova`da Ayvalık ilçesine su sağlayan kuyuların bulunduğu şantiye alanına da giden Gençer, burada ilçeye su sağlayan motorları çalıştıran trafonun şartellerinin de arızalı olduğunu belirleyerek bir an evvel onarılması talimatını verdi.
Ayvalık- Altınova arasındaki su hatlarını da dolaşan Belediye Başkanı Gençer, ilçeye su taşıyan hatlardaki patlak ve kaçakları da belirleyerek bunların onarılmasını istedi. 
Geçtiğimiz yıllarda yapılan yeni su hatlarının yapımı sırasında havalandırma siboplarının konulmamasından ötürü izale hattında sürekli patlaklar meydana geldiğini ifade eden Gençer, bununda çözülmesi gereken acil durumlardan birisi olduğunu kaydetti. 
Gençer, bu hatlara acil olarak havalandırma tertibatının yapılarak su patlaklarının önlenmesi gerektiğine dikkat çekip, ilçeyi en kısa sürede susuzluktan kurtarmak istediklerini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu