Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gençer çalışmalarını basınla paylaştı

Gençer çalışmalarını basınla paylaştı

Ayvalık Belediyesi tararından Başkan Rahmi Gençer'in talimatıyla yaz sezonu öncesinde başlatılan çalışmalar, bir basın turu ile yerinde gezdirilerek gazetecilere anlatıldı.

Ayvalık Belediyesi tararından Başkan Rahmi Gençer'in talimatıyla yaz sezonu öncesinde başlatılan çalışmalar, bir basın turu ile yerinde gezdirilerek gazetecilere anlatıldı.
Ayvalık Belediye Başkan Vekili Hüseyin Barış ve Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, tarafından ilçede görev yapan gazeteciler, Altınova, Cunda Adası ile Sarımsaklı'da yapılan ve onarılan yollar gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Ayvalık Belediyesi'nin hizmet atağının devam edeceğini bildiren başkan vekili Hüseyin Barış, Ayvalık'ın çehresinin değişeceğini söyledi.
Ayvalık Belediyesinin Lale Adası'nda eski belediye başkanı Ahmet Tüfekçi tarafından oluşturulan 13 Nisan Atatürk Koruluğunu doğal yapısına ve ağaçlara dokunmadan piknik ve mesire alanına dönüştürme çalışmalarını da inceleyen gazeteciler yapılan işlere hayran kaldı.
Geçtiğimiz yıl Nisan ayından bu yana yaklaşık 140 bin metrekare yol yapıldığını anlatan Bacan, 4 ay içerisinde de 140 bin metrekare kilit parke taşı ve 20 kilometre asfalt yol yapımının tamamlanacağını açıkladı.
Gökay Bacan, belediye başkanı Rahmi Gençer'in girişimleri, kültür ve sosyal işler müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar sonucunda bu yıl ilk kez mavi bayrak alınan Altınova Kumadası'nda da plajın mavi bayrak standartlarına getirilmesi amacıyla ekiplerin gece gündüz çalışarak sezona hazır hale getirileceğini anlattı.
Armutçuk pazaryeri çevre düzenlemesi ve yol yapımını da yerinde gören basın mensupları daha sonra Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri'nin Çakmak Mahallesinde yaptıkları eğitim çalışmalarına da katıldı. Gazetecilere Ayvalık Belediye Başkan Vekili Hüseyin Barış ve Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, tarafından bahçe çiçeği hediye edildi.
Bacan yeni mesire ve piknik alanında da 11 şömine, 13 de vatandaşların mangal yapabileceği masalı oturma parselleri olmak üzere toplamda 24 ailenin aynı anda piknik yapabileceğini söyledi.
Bacan, ayrıca piknik ve mesire alanında çocuk parkı, fitnes aletleri işe basket potasının yanı sıra bayan, erkek ve engelli tuvaletlerinin de bulunduğunu ifade eserek burasının en geç iki hafta içerisinde vatandaşların kullanımına sunulacağını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli