Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gençerden değerlendirmeler Eğitim, her işin temelidir

Gençerden değerlendirmeler  Eğitim, her işin temelidir

Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketinin (BAGFAŞ) kurucusu Recep Gençer, ülkelerin gelişmesinin temelinin, eğitimden geçtiğine inandığını belirtti.

Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi`nin (BAGFAŞ) kurucusu Recep Gençer, ülkelerin gelişmesinin temelinin, eğitimden geçtiğine inandığını belirtti.
Son yıllarda ülkemizde iyi zanaatkâr yetişmediğini vurgulayan Gençer, şunları söyledi:
"Ülkemizde hâlen devletin açtığı 105, vakıflara ait ise 70 üniversite var. Üniversiteye giriş sınavlarında 700 bin kişinin sıfır, 50 bin kişinin ise tüm derslerden sıfır puan aldığı açıklandığında şaşırıyorum. 
Oysa Avrupa ülkelerinde lisyie bitiren gencin, her çeşit bilgiye ulaştığı kabul edilir. Onlar için üniversite, artık meslek edinilen bir kurumdur. Şu anda ülkemizin ihtiyacı olan mesleklerin başlarında tornacılık, tesviyecilik, kaynakçılık gelmektedir. Ama bu mesleklerde ne yazık ki, kaliteli eleman yetişmiyor. Ben, BAGFAŞ`ta, beş yılda 900 zanaatkâr yetiştirmiştim. Eski yıllarda, Bandırma Sanat Enstitüsü`nde okuyan öğrenciler, bilgilenmek üzere fabrikamızı ziyaret ederdi. Şimdi, yıllardır fabrikamıza öğrenci gelmemesini anlayamıyorum."
Avrupa`da her işin sorumluluk çerçevesi içinde yürüdüğüne dikkati çeken Gençer, "Orada bir müteahhidin yaptığı yol, 10 yıllık garanti kapsamı içinde bulunuyor. Bu yol, bu süre içinde eğer doğal bir âfet sonucu zarar görmemişse, o müteahhit tarafından yeniden yapılmak zorunda" dedi.
BAGFAŞ`ın kuruluş yıllarında gübre tüketiminin 500 bin ton olup, bu tüketimi daha sonra 5 milyon 100 bin tona dek çıkardıklarını belirten Gençer, "Gübre, günümüzde hayvan tersi değil, bitki besin maddesi olarak kabul edilmektedir" diye konuştu.
Bandırma ve yöresinde üretim yapmayan, tesis kurmayan şirketlere silolar verilmesini doğru bulmadığını vurgulayan Gençer, şimdi birçok yeni tesisin, Edincik-Gönen sahiline yayılmasının, limana yakınlığı ile ilişkili olduğunu belirtti.
Üretimin son derece önemli olduğuna işaret eden Gençer, "Ülkemizin, bugün saman ithal etmesine üzülüyorum" dedi.
Yıllardır politikaya girme önerileri almasına karşın politikaya hiç sıcak bakmadığını da altını çizen Recep Gençer, "İş adamından, politikacı olmaz. Ancak, tarihini bilmeyen de iyi politikacı olması mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı