Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Gençerden gazetecilere karanfil ve kalem…

Gençerden gazetecilere karanfil ve kalem…

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Ayvalık`ta yerel ve yaygın basın temsilcileri ile Şehir Kulübü`nde buluşan Başkan Gençer, gazetecilere birer kırmızı karanfil ve kalem armağan ederek, "24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Gününüz kutlu olsun" dedi.
Belediye çalışmaları ve basının bugünkü konumu hakkında konuların konuşulduğu toplantıda Gençer, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. 
Başkan Gençer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bugün burada toplanmamızın amacı emekçi gazetecilerimizin gününü kutlamak için. Hepinizin emekçi gazeteciler gününüzü kutluyorum, burada bizimle olan veya olamayan arkadaşlarımın da gününü kutluyorum. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın bayramının çok güzel geçmesini, hatta ülkemiz için, birlik beraberliğimiz için ve barış için bu bayram inşallah bir vesile olur. Daha huzurlu günlere kavuşuruz diye dilekte bulunuyorum. Öncelikle biz Ayvalık`ta sevgiyi barışı yaratalım ki bunu her yerden bekleyelim." dedi. Ayvalık için çok büyük projeler geleceğini bildiren Gençer şunları söyledi: "İlçemizde suyla ilgili sıkıntı neredeyse bitti sayılır. Ayvalık`ın % 80- 90`ının su ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Ayvalık`ta işlerin yola girmesi için bir süre lazım. Zamana ihtiyacımız var, eksiklerimizi, sıkıntılarımızı hepsini biliyoruz. Bizim seçim döneminde bir sloganımız vardı, o slogan dahilin de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim her şeyimiz sevgi üzerine, Ayvalık sevgiyle kazandı sevgiyle yoluna devam edecek. O yüzden biz eleştirileri de normal karşılıyoruz.  Herkes bu memleketi çok seviyor, Ayvalık çok özel bir yer. Çok sevilen çok kıskanılır. O yüzden herkesin bu şehre karşı olan tutkusu yüzünden eleştiriler de var. Eleştirilerin hepsini dikkate alıyoruz. O eleştirilerin hepsi bize yol göstericidir ama özellikle iki belediye ve 16 tane köyümüzün birleşmesiyle görev alanımız daha da genişledi. Biz bu yaz döneminde eksikliklerimizi gördük, elimizden gelen çalışmaları BASKİ ile beraber su sorununun üzerine gittik ve şu anda Ayvalık`ın su sorununun büyük bir kısmı her hangi bir arıza olmadığı takdirde halledilmiş durumda.  Ama önümüzdeki yıllarda yeni hatlarla bu sorunu kökten çözmektir, Ayvalık`ta yapılması gereken budur. Eski hatların süresi bitmiştir, bu yüzden yenilemek gerekiyor su açısından. Gerçekten Ayvalık`ın bir numaralı sorunu suydu. Büyük bir bölümü halledilmiş durumda ama % 100`ünü halletmiş değiliz."
Temizlikle ilgili belediye imkanları dahilinde çalıştıklarını belirten Gençer, Ağustos ayı sonundan itibaren yeni bir döneme geçiyoruz. Ayvalık`ta artık çöpler yeni yöntemlerle toplanacak. Atıkları da ayıracağız, plastik ve kağıt atıklar olarak." diye konuştu.
Seçim döneminde açıkladığı Ayvalık`ın ekonomisi, turizmini ilgilendiren ve Ayvalık`ın hayatını daha rahatlatacak projelere de değinen Gençer, "Çok ciddi bir uzman kadroyla, gönüllü danışmanlarımızla bu projeler hazırlanıyor. Bunların alt yapısını şu anda oluşturuyoruz. Yakın bir dönemde bunları basın ve kamuoyuyla da paylaşacağız. Seçim beyannamesinde verdiğimiz sözlerin bütün hepsini yerine getirmek ve Ayvalık`ın önünü açmak için çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı