Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gençler Münazara Yarışmasında fikirleriyle yarıştı

Gençler Münazara Yarışmasında fikirleriyle yarıştı

Türkiye Münazara Ligi Balıkesir İl Turnuvası Final etabı tamamlandı.

Türkiye Münazara Ligi Balıkesir İl Turnuvası Final etabı tamamlandı.
Balıkesir Gençlik Merkezleri´nin online olarak gerçekleştirdiği Türkiye Münazara Ligi Balıkesir İl Finali´nde bölge yarışmalarına gidecek şampiyonlar belirlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimizin düşüncelerini ifade etmelerine uygun ortamlar hazırlamak, genel kültürü ve entellektüel bilgi birikimi yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye Münazara Ligi yarışmalarına 8 gençlik merkezinden 8 takım katıldı.
Münazara yarışmaları, 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin katılımı ile il pandemi kurulunun görüşüyle online olarak gerçekleştirildi. İl Finallerinde 8 takım ve toplamda 16 genç yarıştı. 16 yarışmacı arasından konuyu en iyi şekilde temellendirebilen ve fikri en iyi biçimde savunabilen finalist belirlendi. Finaller sonucu Manyas Gençlik Merkezi gençlerimizden Berivan Işık ve Çağla Türkeli ?Yok Daha Neler? grubuyla 1. oldu. Balıkesir Gençlik Merkezi gençlerimizden İbrahim Oğuz ve Hamza Bayram ?Maça 10? gurubuyla ikinciliği elde etti.
Münazara geleneğinin, sorgulayan ve sürekli düşünen bireylerin yetişmesine katkı sağladığını söyleyen Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ?Münazara, bir konuyu; düşünerek bütün yönleriyle ele almak, karşıt görüşü çürütmek ve bunu belli bir disiplin içinde yapmak, gençlerin sistematik düşünmesinin yanı sıra karşıt fikirleri de göz önünde bulundurarak konuyu bütün yönleriyle ele alma becerisini geliştiriyor.? dedi.
Bölge Finalleri 26 Ekim 2020 tarihinde Çanakkale´de, Türkiye Finalleri ise 5-6 Kasım tarihleri arasında Ankara´da gerçekleştirilecek. Türkiye Münazara Ligi Balıkesir elemelerinde 1. olan ve ilimizi Çanakkale´de Manyas Gençlik Merkezi gençlerimiz Berivan Işık ve Çağla Türkeli temsil edecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı