Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Gençliğe Güven Manyas? Projesi tanıtıldı

?Gençliğe Güven Manyas? Projesi tanıtıldı

Manyaslılar Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa hazırladıkları ?Gençliğine Güven Manyas? projesi yemekli bir toplantı ile katılımcılara tanıtıldı.

Manyaslılar Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa hazırladıkları ?Gençliğine Güven Manyas? projesi yemekli bir toplantı ile katılımcılara tanıtıldı.
Konukları, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Fevzi Karakaş ve heyet üyeleri ile proje koordinatörü Yüksel Demir ağırladı.
Çok yeni bir vakıf olmasına rağmen, önce 150 yoksul ailenin evine üç çeşit sıcak yemek sonrasında ise Ramazan ayında hayata geçirilen ?50 mahallede 50 iftar? projesi ile adından söz ettiren Manyaslılar Vakfı şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı ?Gençliğine Güven Manyas? projesini yaşama geçiriyor.
Projenin tanıtım toplantısı ise yapımı bitme aşamasına gelen Çarşı Camisinin toplantı ve konferans salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısının sunuculuğunu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cumhur Yılmaz yaparken, açılış konuşmasını yapan Manyaslılar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fevzi Karakaş, slayt eşliğinde vakıf çalışmalarını anlattı.
Karakaş ?Vakıf çalışmaları ile sevgiyi paylaştık, iftar sofralarında hayırsever dostlarımız ile en ücra köşemizde bulunan kırsal mahallelerimiz de ki vatandaşımızı buluşturduk, hayır dualarına ortak olduk. Bu ilçe de tütmeyen bir ocak, bize ihtiyaç duyan bir aile varsa biz vakıf olarak oradayız. Ortak akıl ile güzel eserlere imza atacağımıza inanıyoruz. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte 70 bin lira tutarında ki ?Gençliğine Güven Manyas? projemiz ile yola çıktık. Mutluyuz, mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak için burada toplandık.? dedi.
Proje Koordinatörü Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, projenin amacı ve çalışmaları konusunda gerekli bilgiler verdi.
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhan Aslan ise ?Vakıf Osmanlı İmparatorluğundan gelme kültürümüzdür, vakıf kültüründen uzaklaşır olduk. Vakıf sayesinde fakir fukaraların boğazından sıcak yemek geçiyor, öğrencilerimiz barındırılıyor ve ceplerine harçlık konuluyor. Vakıflara birlikte sahip çıkmamız gerekiyor.? dedi.
Konuşmalardan sonra Vakıf mütevelli heyeti üyelerine, vakfa katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.
İlçe Müftüsü Erdoğan Aslantaş´ın dua ettirmesi ile birlikte yemek yendi.
Tanıtım toplantısına Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer ve eşi, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Hasan Kahraman, Belediye Meclis Üyelerinden bazıları ile çok sayıda konuk katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı