Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları değerlendirildi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları değerlendirildi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını değerlendirmek üzere Birim Yöneticileri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Yurt Yöneticileri ile toplantıda bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını değerlendirmek üzere Birim Yöneticileri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Yurt Yöneticileri ile toplantıda bir araya geldi. 
Balıkesir Ögretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı. 
Toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yürütülen çalışmaların 2021 yılı değerlendirmesi ile 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. 
Toplantıya katılan özel yurtların yöneticilerine seslenen Vali Şıldak, “İki üniversitesi bulunan İlimizde sizlere emanet edilen gençlerimizin yurtlardaki yeme, içme ve barınma koşulları, ülkemizin hassasiyetle üzerinde durduğu bir alandır. Sizden temel beklentimiz, çocuklarımızı Balıkesir'de herhangi bir problem yaşamadan en güzel şartlarda misafir etmenizdir. Bu işi ticari faaliyetin ötesinde bir kamu hizmeti olarak görmelisiniz. Çünkü vicdani sorumluluğu yüksek bir kamu faaliyeti icra ediyorsunuz. Karşılıklı istişareler, yapıcı ve pozitif yaklaşımlarla İlimizdeki yurtların hizmet kalitesini yükseltmeliyiz. Kendi çocuğumuz orada kalırsa hangi şartlarda olmasını arzu edeceksek, empati ile orada şartları oluşturmalıyız.” şeklinde konuştu.   
Ülkemizin her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük bir gelişim gösterdiğini sözlerine ekleyen Şıldak, “Pek çok spor tesisimiz en küçük ilçelerimizde bile var. Bunlar kısa süre öncesine kadar hayal bile edilemeyecek gelişmelerdi. Ülkemizin yükselen gelişim çizgisinin sağlık alanından eğitime, sanayi yatırımlarından karayollarına, ama bir o kadar da gençliğe ve spora yöneldiğini görmek hepimizi mutlu ediyor.” diye konuştu. 
Okullardaki yetenekli çocukların yapılan taramalarda keşfedilmesinin çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Ülkemizin farklı spor dallarına kazandırılabilecek pek çok cevher okullarımızda bulunuyor. Bu yetenek taraması çalışmaları onları meydana çıkaracak. Kaymakamlarımızın da desteği ile bu çalışma çok daha etkili bir şekilde yürüyecektir. Milli eğitimle koordinasyon sağladığınız zaman çok daha etkili bir şekilde sonuç alacaksınız.” diye belirtti. 
Sporun geliştirilmesi ve gençliğe yönelik hizmetlerin yaygınlaştırılması doğrultusunda birlikte çalışmanın öneminin altını çizen Vali Şıldak, gençlik ve spor camiasının geniş bir aile olduğunu sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı