Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gerboğa, eleştirilere tepki gösterdi

Gerboğa, eleştirilere tepki gösterdi

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Diyanet-Sen´in 6. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri arasında yer alan ?Nikah Kıyan Personele Ödenecek Ücret? başlıklı maddesinin hafta sonu nikah ve düğün salonlarına giderek nikah kıyacak müftü ve müf

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, Diyanet-Sen´in 6. Dönem Toplu Sözleşme teklifleri arasında yer alan ?Nikah Kıyan Personele Ödenecek Ücret? başlıklı maddesinin hafta sonu nikah ve düğün salonlarına giderek nikah kıyacak müftü ve müftü yardımcılarını ilgilendirdiğini söyledi.
Gerboğa, yetkili sendika olarak Diyanet ve Vakıf hizmetleri kolunda çalışan tüm personelin maddi, özlük ve hukuki haklarının iyileştirilmesi yönünde toplu sözleşmeye teklifler sunduklarını belirterek ?Bu maddelerden birisi de Nikah Kıyan Personele 100 TL ödenmesi şeklindeki maddemizdir. 5490 sayılı Kanun kapsamında nikahı zaten il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri kıyabilmektedir. Bizim bu tekliften maksadımız müftülerimize hafta sonları düğün ve nikah salonlarına giderek kıydıkları nikahlar için 100 TL ödenmesi şeklindedir. Burada müftülerimiz veya müftü yardımcılarımız hafta sonu tatili olması nedeniyle zaten izinlidir. Bunun yanında düğün ve nikah salonuna gitmelerinden dolayı zaman ve emek gerektiren bir durum söz konusudur. Bizim teklifimiz ayrılan bu zamanın ve emeğin gözetilmesidir.? şeklinde konuştu.
Konunun sosyal medyada farklı mecralara çekilmesinin iyi niyetten uzak değerlendirmeler olduğunu söyleyen Gerboğa ?Kanun gereği zaten imamlarımız nikah kıymıyor. Maddemizdeki ?Nikah Kıyan Personel?den kasıt müftülerimizdir. Tüm kamu görevlileri hafta sonu yaptıkları ekstra görevler için ek ücret alıyor. Diyanet-Sen olarak biz bunu müftülerimiz için istediğimizde ne hikmetse bazı kesimler rahatsız oluyor. Tek hedefleri dini ve Din Görevlisini itibarsızlaştırmak olan bu art niyetli kesimi kınıyoruz. Tüm kamu görevlileri gibi müftülerimiz için de emeklerinin karşılığını istemek yetkili sendika olarak bizim görevimizdir. Teklifimizi eleştirenler sendikacılığın ne olduğunu bilmeyenlerdir.? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli