Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gıda Kümesi´nden Portekiz Ziyareti

Gıda Kümesi´nden Portekiz Ziyareti

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneğinin kurulması ve 14 Temmuz tarihinde ilk Genel Kurul toplantısının yapılması ile faaliyetlerine devam eden proje ekibi, Portekiz´de bulunan proje ortağı Inov Cluster adlı gıda kümesine planlanan teknik içerikli geziyi 18-2

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneğinin kurulması ve 14 Temmuz tarihinde ilk Genel Kurul toplantısının yapılması ile faaliyetlerine devam eden proje ekibi, Portekiz´de bulunan proje ortağı Inov Cluster adlı gıda kümesine planlanan teknik içerikli geziyi 18-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde, Balıkesir ve Çanakkale Sanayi-Ticaret Odalarının iştirakçi olduğu ?Güney Marmara Gıda Kümelenmesi?, proje ortağı Inov Cluster ziyaretine, Dernek Başkanı ve BSO Meclis Başkanı Hakan Özdamar ile Dernek Başkan Yardımcısı ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Dernek Sekreteri Bahar Yurt ve Genel Sekreter Sema Sandal, Dernek üyeleri temsilcileri Mehmet Ali Özer, Hüseyin Finiş, Faruk Özen, Özberk Dinç, Buse ve Yiğit Tellioğlu ile GMKA´dan Emrah Bozkurt, Mustafa Cem Kırankabeş ve Tarık Yalçınkaya katıldı.
Ziyaret kapsamında ilk olarak InovCluster gıda kümesine üye ?Rodoliv? Kooperatifi ziyaret edildi. Kooperatife ait; çiftlik, peynir fabrikası, zeytinyağı ve mısır tesislerini gezen heyet, öğleden sonra Avrupa Birliği Kümeler Ağında ?Altın Etiket?e sahip InovCluster gıda kümesinin merkezine hareket etti. Küme yöneticilerinin Türk heyetine sunumları sırasında aynı zamanda InovCluster´ın da başkanlığını yapan Castelo Branco şehrinin Belediye Başkanı Luís Correia ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Pinto de Andrade de hazır bulundu. InovCluster gıda kümesi kuruluşundan beri büyük emek ve gayreti olan Prof. Dr. Luís Pinto de Andrade, 4 günlük ziyaret sırasında devamlı olarak GMKA heyetine eşlik etti ve üniversitedeki görevinin yanı sıra yoğun mesai harcadığı Inov Cluster Gıda Kümesinde gönüllü olarak hizmet verdiğini ayrıca belirtti.
20 Temmuz Çarşamba günü; ?Centauro? adlı soğuk hava malzemeleri üreten bir tesis, ardından yoğurt fabrikası, Castelo Branco ESACB Tarım Okulu, Dayana et ürünleri tesisi, Hint inciri üretimi ve işleme tesisi olan ?Figos? adlı firma ve ?Fio da Beira? adlı zeytinyağı firması ziyaret edildi. Her tesisin üretim ve pazarlama konularında tesis kurucu ve yetkilileri tarafından heyete sunum yapıldı. Günün sonunda ise Castelo Branco Belediye Başkanı Sayın Luís Correia, Belediye´nin Onur Salonu´nda heyeti kabul ederek kurucusu olduğu kümenin faaliyetleri, destekler hakkında bizzat kendisi bilgi verdi ve ?Biz; üretim yapan, yapmak isteyen girişimcilerimize sonuna kadar destek oluyoruz. AB Fonları desteği yetmiyorsa Belediye desteği sağlıyoruz. Girişimlerimizin evrak ve prosedür işlerini de takip ediyoruz, belge ile boğmuyoruz.? diye konuştu.
Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ziyaret ile ilgili olarak ?Teknik gezimiz oldukça verimli geçti. InovCluster adlı gıda kümesi, gıda sektöründe büyük başarılara imza atmış, altın etikete sahip bir oluşum. InovCluster modelini bölgemizde uygulamak için elimizden geleni yapacağız ve oda üyelerimizi de bu konu hakkında en kısa sürede bilgilendireceğiz.? diye konuştu.
21 Temmuz Perşembe günü; vişne üreticisi ?Gardunhagro?, ?CEI Kuluçka Merkezi? ardından bal işleme tesisi ?Melaria? firması yerinde ziyaret edildi. Heyet, görüşmeler ve ziyaretlerin tamamlanmasından sonra 22 Temmuz Cuma günü yurda döndü.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli