Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık, mutfağı ile ön plana çıkmak istiyor

Ayvalık, mutfağı ile ön plana çıkmak istiyor

Ayvalık turizm alanında, zengin menülü mutfağıyla da ön plana çıkmak istiyor.

Ayvalık turizm alanında, zengin menülü mutfağıyla da ön plana çıkmak istiyor.
Ayvalık İlçesi´ndeki Cunda Uygulama Oteli´nde, yöresel yemek kültürünü turistik ürün olarak ortaya çıkarmak ve yöresel lezzetleri geleceğe taşımak için hazırlanan Ayvalık Gurme Noktaları projesinin tanıtımı yapıldı.
Ayvalık Gurme Noktalan Projesinin Sunumu Cunda Uygulama Otelinde Ayvalık Turizm Danışma Bürosu ve Ayvalık Ticaret Odası tarafından yapılarak projenin başlatılması için ilk adım atıldı.
Ayvalık Gurme Noktalan Projesi, deniz turizmi ve doğa turizminin yanı sıra gastronomi turizmini Ayvalık´ta ön plana çıkarmak için; lezzetinden emin olunan, tamamen yöresel tatlar ile hijyen ve görselliğin doğru sergilendiği, güvenilir gurme noktalarının belirlenerek, seyahat acentalarına ve ünlü gurmelere tanıtılmasıdır. Bu projenin uygulaması Ayvalık Merkez, Küçükköy, Cunda ve Altınova´da yapılacak.
Turistlerin büyük çoğunluğunun gideceği yeri seçmeden önce o yerin yeme-içme kültürünü araştırdığının vurgulandığı toplantıda Ayvalık´ta Gastronomi turizminin profesyonel olarak uygulanmasıyla yaz sezona yayılmış Ayvalık turizm hareketliliğine, sezon dışı hareketliliğini de ekleyerek önemli ölçüde katkılar sağlanması amaçlanıyor.
Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Gurme noktaları oluşturulurken bu tür yerlerin disiplin altına alınması için bu proje çok önemli olduğunu belirterek, ?Bütün gurme noktaları belirlenirken sadece restoranlar olarak görmeyelim. Bunun içerisine simitçimiz, tostçumuz, esnaf lokantalarımız da dahil. Ayvalık´ın en büyük şansı çoğu yerde çok özel restoranlarda bulamayacağımız tatları Ayvalık´taki esnaf lokantalarında bulabiliyoruz. Bu toplantımızı daha kapsamlı yapmamız lazım. İş kolunda çalışan temsilcilerle de bir toplantı yapmamız lazım. Ayvalık´ın en önemli unsurlarından bir tanesi de zeytin ve zeytinyağı. Zeytinyağıyla ilgili tanıtımlarımızı da yapıyoruz. Bunların hepsini birlikte de sunabiliriz? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli