Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balık boylarını denetliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balık boylarını denetliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Balıkesir-Bandırma ve Erdek Gıda Tarım ilçede görevli su ürünleri mühendisleri avlanan balıkların boylarını santim santim ölçtü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na bağlı Balıkesir-Bandırma ve Erdek Gıda Tarım ilçede görevli su ürünleri mühendisleri avlanan balıkların boylarını santim santim ölçtü.
Su Ürünleri Mühendislerinden oluşan denetçilerin ilk durağı Bandırma Hali`ydi. Halde kasalarla satışa sunulan balıkları inceleyen ekipler, yaptıkları kontrolde yakalanması yasak olan 20 cm`den küçük boyda 67 kasa lüfer balığı ile 7 kasa muhtelif türlerde küçük boyda balık tespit etti. Avlanmaması ebatta balık avlayan iki balıkçı esnafa tutanak tutulup, yaklaşık bin 500 liraya yakın idari para cezası kesildi. 75 kasa balık Mal Müdürlüğü`ne teslim edildi.
Ekipler, Tatlısu ve Edincik yol kavşağında avlanması yasak ebatta olan balıkları avlayan balıkçıları kontrole çıkan görevliler bir  gün sonra, Erdek-Bandırma karayolu üzerinde Tatlısu Köy Yolu ve Edincik kavşağı olarak bilinen her iki noktada ayrı ayrı balık nakli yapan araçları kontrol etti.
Erdek İlçe Jandarma Karakol`una bağlı ekiplerinde eşlik ettiği kontrollerde, Tatlısu Köy Yolu Kavşağı`nda balık nakli bir araçta yapılan incelemede, boyundan dolayı avlanması yasak olan muhtelif türde balıklardan 5 kasa ele geçti. Araç sürücüsüne 778 lira idari para cezası kesildi.
Ertesi gün, Erdek İlçe Jandarma`ya bağlık ekiplerin devam ettikleri denetiminde, durdurdukları iki araçta, yasak avla (trol)  yakalanan yaklaşık 55 kasa balık, başka bir araç içinde de avlanması yasak boyda 5 kasa balık ele geçirildi. Her üç araç sürücü hakkında tutulan tutanakla sürücülere ayrı ayrı 778 lira idari para cezası salındı. Yakalan balıklar Erdek Mal Müdürlüğü`ne teslim edilip, balıklar açık artırma usulü ile satıldı.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, yaptığı açıklamada gerek avlanması yasak metotla la balık tutanlar ile avlanması yasak boyda balık avlayanlara denetimlerin devam edeceğini belirtip, herkesi yasalara uymaya davet etti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu