Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Giresunspor yenilgisi üzdü

Giresunspor yenilgisi üzdü

Teknik direktör Yamandan Giresunspor maçına atasözlü yorum Gemi, karaya oturmadıysa deniz, son sözünü söylememiştir

Bandırmaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, Bandırma`da uğradıkları 2-1`lik Giresunspor maçı yenilgisini, "Gemi, karaya oturmadıysa deniz, son sözünü söylememiştir" diyen İrlanda atasözüyle değerlendirdi.
Son olarak oynadıkları iki maçta 20`nin üstünde gol pozisyonundan yalnızca üçünü gole çevirebildiklerini vurgulayan Yaman, şunları söyledi:
"Giresunspor yenilgisine elbette ki üzüldük. Aslında, güç dengesi açısından rakibimizden çok üstünüz. Mazeret üretme dönemini artık geride bıraktık. Yenilginin mazereti olamaz ama bir puan ile yenilginin arasında artık pek fark yok. 1-0 öne geçtikten sonra da çok gol pozisyonuna girdik. Bu gibi maçlarda eğer ikinci golü bulamazsanız, sıkıntıya düşmeniz kaçınılmaz. Maçın hakemi, son 10 dakikaya dek iyi bir yönetim gösterdi. Ancak, son 10 dakikada kontrolü elinden kaçırdı. Bu dakikalarda, açık bir penaltımızı da vermedi."
Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtlayan bordo-beyazlı takımın teknik direktörü Yaman, Emirhan yerine kalede yine Kılıçaslan`a görev vermesinin nedenini şöyle açıkladı:
"Kılıçaslan, Sakaryaspor deplasmanında kötü oynamıştı. Bu maçın ilk golünde de hatalıydı. Sakaryaspor maçından sonra Giresunspor önünde kalede Emirhan`a görev vermem, işin kolay yolu olurdu. Bu durumda hem Kılıçaslan`ı, hem de Emirhan gibi geleceği parlak bir kaleciyi kaybedebilirdik."
Yaman, hafta içinde dört futbolcu ile yollarını ayırmaları ile ilgili olarak, "Bu oyuncularımız, kendilerine verdiği şansları iyi değerlendirememeleri nedeniyle moralsiz ve mutsuzdular. Karşılıklı anlaşarak, onları bıraktık" dedi.
Yaman, Giresunspor yenilgisinin, futbolcuların moral motivasyonu ve takımın zirve mücadelesi üzerinde olumsuz etki yaratıp, yaratmayacağı konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:
"Zirve mücadelemizde havlu atmadık. Mücadelemiz sürüyor. Bir İrlanda atasözü, `Gemi, karata oturmadıysa deniz, son sözünü söylememiştir` der. Önümüzde daha çok maç bulunuyor."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı