Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Girit ve Rumeli Mübadilleri Marmara´da buluştu

Girit ve Rumeli Mübadilleri Marmara´da buluştu

Erdek Girit ve Rumeli Mübadilliler Derneği tarafından, Marmara İlçesi´nde ?Geleneksel 2. Kahvaltılı Toplantı?sını düzenlendi.

Erdek Girit ve Rumeli Mübadilliler Derneği tarafından, Marmara İlçesi´nde ?Geleneksel 2. Kahvaltılı Toplantı?sını düzenlendi.
Marmara İlçesi´nde düzenlenen etkinliğe, Erdek, Mudanya ve Marmara İlçelerinden Girit ve Rumeli mübadillerinin çocukları ve torunlarından toplam 170 kişi katıldı.
Marmara Üçler Restaurant´ta gerçekleşen kahvaltılı etkinlikte bir araya gelen Girit ve Rumeli mübadilleri birbirleriyle tanışıp, bol bol sohbet etme imkanı buldular.

Bölgemizin en yaşlı mübadili 1. Kuşaktan ve 100 yaşında olan Marmaralı Hüseyin Organ ile 97 yaşındaki Hasan Kesikçınar isimli vatandaşlara günün anısına plaket takdim edildi.
Erdek Girit ve Rumeli Mübadilliler Derneği Başkanı Hüseyin Sunay, Giritli Dernekler Federasyon Başkanı Yunus Çengel ile Mavro lakaplı Hüseyin Yıldız katılımları etkinlikte hazır bulunanları mutlu ederken, Mavro lakaplı Hüseyin ile 100 yaşında olan Hüseyin Organ arasındaki (Madinadez) söyleşileri kahvaltıya ayrıca renk kattı.
Bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Erdek Girit ve Rumeli Mübadilliler Derneği Başkanı Hüseyin Sunay, geleneksel hale getirdikleri bu toplantılarla yaşlıların ziyaret edilerek sorunlarının dinleneceğini ifade etti.
Marmara´da 300 civarında Girit´li mübadili olduğu açıklanırken, bulunduğunu da belirtti.
Kahvaltılı etkinlik sona erdikten sonra, etkinlikte yer alan kafile Marmara İlçesi kırsal Çınarlı Mahallesi´ni ziyaret edip burada hoşça vakit geçirdikten sonra tekrar deniz yolu ile Erdek´e geri dönüldü.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli