Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Giritliler Kuşadası-Davutlar'da buluştu

Giritliler Kuşadası-Davutlar

5. Giritliler Festivali 17-18 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesinde düzenlendi.

5. Giritliler Festivali 17-18 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesinde düzenlendi.
Düzenlenen Giritliler Festivaline, Erdek'li Giritlilerden katılımın olduğu öğrenildi.
Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl 17-18 Mayıs'ta gerçekleştirilen Kuşadası`ndaki Giritliler Festivali bu sene buruk geçti.              
Baştarafı Sahife 1'de
Festival Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle buruk kutlanırken, festivale katılan Giritliler, Maden Ocakları Kanunu'nun değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı'na gönderilmek üzere yaklaşık 3 bin imza topladı. Festivalin başlangıcında faciada hayatlarını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Festivale, İzmir ve İlçeleri, Manisa ve İlçeleri, Söke, Kuşadası'nın yanı sıra İstanbul, Antalya, Mersin, Adana, Antalya, Çanakkale, Hatay, Silifke, Bodrum, Marmaris, Milas, Ayvalık, Erdek, Gemlik, Mudanya, Lübnan ve Girit'ten gelen 3 binin üzerinde Giritli'nin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Eryiğit, Haydar Büyükdağ, Belediye Meclis Üyeleri ile Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakarkatıldı.
Türkçe-Giritlice konuşma kılavuzu sergilendi
Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği`nce düzenlenen festivalde bu yıl da Girit yemekleri, Mudanya Girit dantelleri ve Girit ile ilgili kitaplar, Girit ile ilgili tişörtler satışa sunuldu. Ayrıca etkinlikte Girit`ten gelen aile büyüklerinin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi, Körüklü Girit çizme standı ve Türkiye'de ilk kez yayınlanan Türkçe-Giritlice konuşma kılavuzu sergilendi.
Çengel: Soma hepimizin acısıdır”
Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, İki gün olarak planladığımız 5. Giritliler Festivaline katılımınız bizi onurlandırdı. Soma'da yaşanan faciaya nedeniyle konser ve müzik yayınlarımızı iptal ettik. Soma hepimizin acısıdır. Umarım bir daha böyle facialar yaşamayız. Festivalimizde Soma için bir şeyler yapmak istedik ve etkinliğimize katılan kardeşlerimizden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmek üzere Maden Ocakları Kanunu'nun değiştirilmesi için imza kampanyası başlattık ve yaklaşık 3 bin imza topladık. Kampanyaya destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Soma'da yaşamını yitiren maden işçilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum” dedi.
İmza kampanyası "Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği" facebook sayfasından devam ediyor. 
Haber: Hakan Tuğrul 
(Aydın Denge)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli