Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya

Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil kumbaraya

Susurluk Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 22 farklı noktaya Geri Dönüşüm Kumbarası yerleştirdi.

Susurluk Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 22 farklı noktaya Geri Dönüşüm Kumbarası yerleştirdi. 
Sıfır Atık Projesi kapsamında Susurluk’ta konumlandırılan Geri Dönüşüm Kumbaraları geri dönüşüme destek olacak. Susurluk Belediyesi tarafından kıyafetler başta olmak üzere çanta, ayakkabı, oyuncak, nevresim ve perde gibi tekstil ürünlerinin de toplanacağı kumbaralardan şu ana kadar 22 farklı noktaya yerleştirildi. Projeyle, tekstil ürünlerinin üretimi sebebiyle oluşan karbon ayak izinin önlenmesi ve ekosistemin korunması hedefleniyor. 
Başlatılan proje ile kullanılabilir durumda giysilerin çöpe atılıp israf olmasını engellemek istediklerini belirten Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, kullanılmayan ve ihtiyaç fazlası elbiselerin, kıyafetlerin ve giysilerin doğaya zarar vermeden, ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde geri kazanılmasını amaçladıklarını söyledi. 
Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Güney, “Geri dönüşüm ile kullanılabilir durumda giysilerin, çöpe atılıp israf olmasını engelliyoruz. Artık istenmeyen ya da ihtiyaç duymadığınız kıyafetlerinizi ilçemiz geneline yerleştirdiğimiz giyim kumbaralarımıza bırakın, onları yeniden kazanalım.” diyerek sözlerine ekledi. 
 Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Giyilmeyen kıyafetler değil kumbaraya
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı