Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

GMKA, Balıkesir´i temsilen İnovasyon Zirvesi´nde

GMKA, Balıkesir´i temsilen İnovasyon Zirvesi´nde

Balıkesir ve Çanakkale illerini temsilen GMKA, 4. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi´ne katıldı.

Balıkesir ve Çanakkale illerini temsilen GMKA, 4. AR-GE & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi´ne katıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale illerini temsilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde 23-24 Ekim 2019 tarihleri arasında ?Yerli Akılla Küresel Pazarlara? temasıyla İstanbul´da gerçekleşen Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi etkinliğinde yer aldı.
Sadece teknolojiyi kullanan değil aynı zamanda teknolojiyi üreten, teknoloji odaklı sanayi hamlesi yapabilen ve yerli girdi sağlayabilen bir ülke olma vurgularının yapıldığı açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, AR-GE merkezleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, teknoparklar, savunma sanayi ve enerji firmaları başta olmak üzere çok çeşitli kurum ve kuruluşlar AR-GE ve inovasyon alanındaki yetkinliklerini sergiledi.
Fuar kapsamında kurulan stant alanında Balıkesir Teknopark ile Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Teknopark bünyesindeki 4 firma yer aldı.
Balıkesir Teknopark yetkilileri, bu fuarın katılım sağlanan ilk fuarları olduğunu, fuarın Teknokent için verimli ve faydalı buluşmalara vesile olduğunu, yenilikçi fikri olan pek çok girişimci adayının stantlarını ziyaret ettiğini bildirdi.
Etkinliğin ikinci gününde sergi alanını ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez standımızda bulunan bir firmanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı